HEERHUGOWAARD - Het natuurgebied Park en Strand van Luna in Heerhugowaard wordt op zaterdag 2 juni omgetoverd tot een spectaculair terrein met meer dan 40 uitdagende obstakels voor de Obstacle Run Heerhugowaard. De afstanden 8 en 15 kilometer bieden een uniek parcours waar diverse elementen zoals water, zand, vuur, steen, hout en modder samenkomen.

Het parcours van de 2e editie van deze Obstacle Run zal nog uitdagender zijn door het aanbod van meer obstakels met modder en obstakels in het water. “We zijn zeer trots om te vermelden dat wij Spieren voor Spieren en twee grote sportnamen aan ons sportevenement mogen verbinden. Ambassadeur en profvoetballer Ron Vlaar (AZ) zal de 8 kilometer run om 10.40 uur meedoen. Wereldkampioene atletiek Nadine Broersen verzorgt alle startschoten.”, aldus oprichters en eigenaren Marco Kuiper en Freek de Boer. Bezoekers kunnen gratis komen kijken.

Meer modder en obstakels in het water
Op zaterdag 2 juni vindt de 2e editie van de Obstacle Run Heerhugowaard plaats in het Park en Strand van Luna in Heerhugowaard. Oprichters en eigenaren Marco en Freek: “Dit jaar starten we vanaf het dagrecreatieterrein naast restaurant SKEEF. Net als vorig jaar wordt er samengewerkt met professionele obstakelbouwers. Er zijn twee afstanden om aan deel te nemen; de BASIC-FIT telt 8 kilometer en 20 uitdagende obstakels. De REAL-FIT telt 15 kilometer en meer dan 40 uitdagende obstakels. Elke afstand biedt een uitdagend en uniek parcours met diverse elementen zoals zand, vuur, steen en hout voor zowel beginners als gevorderden. Dit jaar bieden we ook meer obstakels met modder en obstakels in het water. Je loopt dus niet twee keer dezelfde ronde.” De 8 en 15 kilometer run zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

Obstacle Run steunt Spieren voor Spieren
De Obstacle Run Heerhugowaard verbindt zich aan de stichting Spieren voor Spieren. Met een ticket voor de Obstacle Run wordt dit goede doel gesteund. Ambassadeur van de stichting én profvoetballer Ron Vlaar doet zaterdag 2 juni mee met de 8 kilometer run om 10.40 uur. “Als topsporter is het leuk om geregeld iets anders te doen dan voetbal en dus is de Obstacle Run Heerhugowaard meer dan welkom,” aldus Ron. Wereldkampioene atletiek Nadine Broersen is naast haar ambassadeurschap van Spieren voor Spieren ook ambassadeur van Matrix Fitness: “Het is altijd bijzonder je steentje te kunnen bijdragen wanneer een sportevenement aandacht besteedt en een bijdrage geeft aan de stichting Spieren voor Spieren. Met groot plezier ben ik dan ook van de partij op 2 juni in Heerhugowaard.” Nadine verzorgt alle startschoten tijdens de Obstacle Run.

Gratis toegang voor bezoekers
De start en finish voor de deelnemers vindt plaats op het evenemententerrein, het dagrecreatieterrein naast restaurant SKEEF in het Park van Luna. Hier gaan a.s. zaterdag 2 juni om 9.40 uur de eerste deelnemers van start. Er zijn diverse starttijden voor de afstanden 8 en 15 kilometer. De laatste deelnemers vertrekken om 13.20u. Bezoekers kunnen gratis komen kijken bij de Obstacle Run, er is horeca aanwezig en er zijn voldoende parkeerplekken.

Kijk voor meer info op https://obstaclerunheerhugowaard.nl/