VOLENDAM - In de B-groep van de Eredivisie Zaalvoetbal is RKAV Volendam het nieuwe jaar goed begonnen. De ploeg van trainer/coach Hjalmar Hoekema won het Noord-Hollandse onderonsje tegen Scagha '66 met 5-2.

Het was een verdiende zege voor de thuisploeg, al was het duel halverwege nog in evenwicht. Met twee goede keepers, Stef Schilder verving bij Volendam de geblesseerde Thomas Bakke, en Mats Dekker keerde terug onder de lat bij de gasten uit Schagen, duurde het een ruim kwartier voordat er gescoord werd. Nick Schilder opende de score namens de thuisploeg, maar nog binnen een minuut zorgde Cedric Wilson voor de gelijkmaker voor Scagha '66, alwaar Wouter Moraal en Tom Hofkamp de honneurs waarnamen voor de in de winterstop vertrokken coach Jaap Kaleveld.

RKAV Volendam, dat in de eerste helft al het meeste balbezit had, nam na rust een hernieuwde voorsprong en opnieuw gebeurde dit via topscorer Nick Schilder. De teruggekeerde Dave Zwarthoed bracht de marge daarna zelfs op twee, maar de spanning leek terug te keren toen Robin Schouwvlieger vijf minuten voor tijd de 3-2 liet aantekenen. De zege kwam echter bij de ploeg die er het meeste recht op had, want in de slotfase profiteerde Duncan Poorter tweemaal van slordigheden in de Schager defensie en bepaalde de eindstand op 5-2.