T VELD – In de competitie gaat het vooralsnog crescendo voor het tweede team van JuRo/Unirek VZV. Die lijn wist het door te trekken in het bekertoernooi. In eigen huis versloeg het eerstedivisionist ZAP, 29-27.

In de Hoofdklasse A is VZV 2 sterk begonnen. De eerste vijf competitieduels werden allen gewonnen waardoor de ploeg uit ‘t Veld aan kop gaat. Het doel is ook om de titel te pakken en zodoende de Tweede Divisie te bereiken. Afgelopen woensdagavond was het bekertreffen met streekgenoot ZAP een mooie testcase voor de ploeg van Ard de Ruiter.

Ontlading
Toen in de slotminuut de 29-27 werd gemaakt was er een hoop ontlading zichtbaar bij de thuisploeg. Het was immers het beslissende doelpunt. ‘ Dit is lekker. Als je wint van een ploeg die twee divisies hoger speelt dan is dat fijn, dat zag je ook aan de ontlading’, zei Ard de Ruiter na afloop. Bij de gasten uit Breezand was er logischerwijs minder reden voor een jubelstemming. Verliezen van een ploeg uit de Hoofdklasse is één, maar ook de manier waarop zorgde niet voor tevredenheid. Bij vele wedstrijden zijn er momenten waar Arthur Langedijk voor klapt of om kan lachen. In ‘t Veld was daar echter geen reden toe. ‘Dit is het niveau waar we op acteren’, baalde de oefenmeester. ‘We missen schotkracht en 29 tegendoelpunten vanavond is gênant.’

Vanaf het moment dat Roos de Vries de 4-3 maakte kon ZAP de schade niet meer wegwerken. De ploeg uit Breezand wist tot vijf keer een achterstand van vier à vijf punten terug te brengen naar één, maar de gelijkmaker bleef uit. Halverwege leek er met 14-12 nog weinig aan de hand, maar direct na rust liep VZV uit naar een 18-14 voorsprong. Telkens als ZAP de thuisploeg tot op één punt genaderd was werd de marge weer vergroot.

In de slotfase deed er weer zo’n scenario voor. VZV liep uit naar 28-24, waarna de gasten zich terug leken te knokken. Tot de beslissende 29-27 viel. Het zorgde voor blijdschap bij de thuisploeg die het bekerseizoen met minimaal één wedstrijd mag vervolgen. Eerst wacht het vervolg van de competitie waarin het de sterke reeks een vervolg wil geven. ZAP kan zich na de bekeruitschakeling volledig richten op de competitie waarin het zich wil handhaven in de Eerste Divisie. Met op het programma thuiswedstrijden tegen HV Quintus (2) en Gemini.

Fotografie: ZAP/Simon Leijenaar