T VELD Het tweede team van JuRo Unirek/VZV heeft in het bekerseizoen opnieuw voor een stunt gezorgd. Na overwinningen tegen ZAP en Geel Zwart wist de ploeg van trainer/coach Ard de Ruiter nu, in de regiofinale, te winnen van eerstedivisionist HV Kras/Volendam. Na verlenging kon het feest losbarsten, 34-32.

In de allerlaatste seconde kreeg HV/Kras de uitgelezen mogelijkheid om er een verlenging uit te strepen. De strafworp die het kreeg werd benut waardoor het duel met tien minuten werd verlengd. Daarin nam Volendam een voorsprong, maar pakte JuRo Unirek/VZV 2 de zege. Iets wat zorgde voor grote vreugde. Het publiek stond op de banken en de speelsters vlogen elkaar in de armen om de knappe bekerzege gezamenlijk te vieren. Langs de kant bleven trainers Ard de Ruiter en Rolf Schulte rustig staan, al kon de glimlach niet worden onderdrukt. ‘Ik was al trots, maar nu zeker. Ik denk dat we goed bezig zijn’, stelde een opgetogen Ard de Ruiter na afloop. ‘Na ZAP en Geel Zwart hebben we nu Volendam naar huis gestuurd. We zijn eerste divisie waardig.’

Tegen Volendam, dat op dit moment in de eerste divisie de derde plek bezet, liet VZV 2 zien op de goede weg te zijn. De handbalsters uit ‘t Veld haalden een hoog niveau. Met snel spel, fraaie treffers en geregeld sterke combinaties. Soms iets te gehaast, maar dat deed niets af aan de manier waarop VZV zich presenteerde tegen de Volendamse opponent. Na acht minuten kwam het voor het eerst op achterstand. Het was, in de reguliere speeltijd, ook de enige keer dat de thuisploeg in de achtervolging moest. Een compliment ging uit naar keepster Lisanne Bakker die veelvuldig redding bracht. Omdat de ballen er aan de andere kant wel ingingen leek VZV de zege te pakken. Met een voorsprong van twee punten was het met nog een minuut op de klok slechts een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Het tegenovergestelde gebeurde.

Toen Volendam 22 seconden voor tijd bij 28-27 de paal raakte ging de thuisploeg in de aanval, maar liet de kans onbenut. In de tegenaanval werd een overtreding van VZV bestraft met een strafworp voor Volendam, welke werd benut (28-28). ‘Dan is het knap dat de meiden de knop om zetten en veerkracht tonen’, aldus De Ruiter. De gasten namen in de verlenging dan wel als eerste de voorsprong, maar de ploeg uit ‘t Veld besliste het duel in hun voordeel, 34-32. Vooraf had De Ruiter al kansen gezien, na afloop kon er worden geconcludeerd dat de kansen voldoende werden benut. Er van genieten was belangrijk. Dat er zoveel te genieten viel was echter een verrassing. Ook voor het publiek dat de dames uit ‘t Veld massaal steunde. ‘Trommels en het publiek, het ging lekker. De meiden voelden dat de mensen op de tribune er achter stonden.’ Met succes, VZV plaatste zich immers voor de achtste finale van het bekertoernooi en mag hopen op een eredivisionist.