SCHAGEN - Een recordaantal voetbal- en volleybalteams doet komende zondag, eerste pinksterdag, mee met de Schagen United Familiedag: 66. Het geeft een indruk van de ogenschijnlijk grenzeloze populariteit van dit jaarlijkse evenement, dat voor de 35e keer op sportpark Groenoord plaatsvindt. Het programma is volgens beproefd recept opgezet.


Dat betekent dat zowel de ochtend als het eerste deel van de middag in het teken staat van sport en spel. Er zijn zoals gebruikelijk twee voetbalcompetities: een voor heren en een voor mixteams. Daarnaast is er wederom een volleybaltoernooi. De (jongste) jeugd kan zelf een balletje trappen, zich laten schminken en later een ijsje halen. Het zorgt traditiegetrouw voor verbinding, ontmoeting en saamhorigheid op de sportvelden; binnen en tussen generaties.

Na het laatste fluitsignaal staat er livemuziek en nog meer gezelligheid op het programma. Geheel in de tijdsgeest van nu proberen deelnemers al weken zon te manifesteren. Toch heeft de familiedag vorige edities bewezen ook tegen minder goed weer bestand te zijn.

De organisatie mag zich weer gelukkig prijzen met een grote groep vrijwilligers en sponsoren. De familiedag is in dat opzicht een waar maatschappelijk succesverhaal.