'T ZAND - Ramon van Dijk (45) is per seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainer van handbalvereniging Geel-Zwart. Van Dijk neemt het stokje vanaf mei 2020 over van John Zeeuw, die dan drie seizoenen de hoofdmacht van Geel-Zwart onder zijn hoede heeft gehad. Na gesprekken en een proeftraining bij Geel-Zwart zijn beide partijen enthousiast over een samenwerking.


Ramon van Dijk: “Handbal is een teamsport, sinds het eerste gesprek met Geel-Zwart is mij duidelijk geworden dat zij dat met alles willen uitdragen. Ik heel veel zin om bij Geel-Zwart te beginnen aan mijn nieuwe uitdaging, samen met het team en de vereniging.“

Van Dijk, woonachtig in Purmerend, heeft tot z’n 37ste bij verschillende clubs in Noord-Holland gespeeld zoals Aalsmeer, Vido, selectie jong Oranje, AHC Kolping, DSS en VOC. Hierna startte hij zijn trainerscarrière als jeugdtrainer bij clubs als Vido, DSS en VOC. De afgelopen jaren heeft hij zijn trainerspapieren gehaald en training gegeven aan dames senioren van onder andere Zwaluwen ’30 en Graftdijk. Geel-Zwart is voor Van Dijk de eerste ploeg die uitkomt in de 2e divisie.

Zeeuw gaf afgelopen december aan niet nog een seizoen bij Geel-Zwart te willen blijven. “We vinden het jammer om afscheid te nemen van John Zeeuw. We hebben met plezier met hem samengewerkt en hij heeft de selectie en jeugdspelers van Geel-Zwart veel bijgebracht. We omarmen zijn handbalvisie en zijn daarom ook blij dat we iemand hebben gevonden die deze visie verder voortzet. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking met Ramon van Dijk”, aldus Gert Opgelder van het bestuur van Geel-Zwart.