RAALTE – De handbalsters van Geel Zwart kenden een sterk begin van het nieuwe seizoen. Na het behaalde kampioenschap begon de ploeg uit ‘t Zand afgelopen zondag in de Tweede Divisie. Op bezoek bij het tweede team van Kwiek boekte het een zege, 23-31.

In Raalte kende Geel Zwart een onwennige start. Zo werd er veel hars gebruikt en waren er zenuwen. Kwiek kwam op een 5-0 voorsprong waarna de bezoekers voor het eerst tot scoren kwam. ‘Punt voor punt werd de achterstand ingelopen tot een 14-14 ruststand’, zei John Zeeuw na afloop. ‘In de rust benadrukt dat de verdediging het belangrijkste onderdeel was waar we winst konden halen. Verdedigend ging het vanaf de start goed en toen liep de aanval steeds beter.’ vervolgde de coach.

In de tweede helft besloot Kwiek om twee aanvallers van Geel Zwart vast te zetten. ‘Dit pakte voor ons heel goed uit. We kregen hierdoor veel ruimte via de cirkel.’ aldus Zeeuw. Uiteindelijk slaagde Geel Zwart er in om met een verschil van acht punten te zegevieren.

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (6), Tamara Visser (6), Eva Hopman (5), Elles Bakker (5), Milou Dignum (4), Marjolein Hoebe (3), Isa de Wit en Dionne Schilder.