‘T ZAND – “Het wordt een heel bijzondere, maar vooral een geniale sportdag", vertelt Remon Schoorl van Team Sportservice enthousiast. Hij verwijst met zijn uitspraak naar de naam van het evenement: G-niale sportdag. Deze sportdag is voor iedereen met een beperking en vindt plaats op woensdag 1 februari in sporthal Multitreffer in ’t Zand.


De sportdag is gratis en voor iedereen met een beperking vanaf 12 jaar. “We zijn gevraagd een sportdag te organiseren en uit te voeren. Het doel van deze dag is de deelnemers kennis laten maken met verschillende sporten en ze te stimuleren om lekker te bewegen. Maar vooral om ze te laten zien hoe leuk het is om te bewegen en ze een prachtige en onvergetelijke dag te geven”, legt de bewegingsagoog uit.

Clubs laten hun sport zien

Verschillende verenigingen in de Noordkop zijn er met een onderdeel dat natuurlijk te maken heeft met hun club. “Op deze manier proberen ze de deelnemers uit te dagen en te laten zien hoe leuk hun sport is. Wie weet zijn er mensen die na deze sportdag denken: ‘dat was een gaaf onderdeel, ik sluit me aan bij die vereniging.’ Je weet het natuurlijk nooit.”

Aanmelden

Deelnemers die zich willen aanmelden voor de G-niale sportdag kunnen dat doen bij de bewegingsagoog: rschoorl@teamsportservice.nl. Vermeld daarbij je naam. Maak je onderdeel uit van een organisatie en wil je meerdere deelnemers opgeven, vermeld dan ook de naam van de organisatie. Doe het voor vrijdag 13 januari om verzekerd te zijn van een plek. De sportdag duurt van 11.00 tot 14.00 uur.