LEIDERDORP/WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdagavond beleefden zowel de heren als de dames van volleybalvereniging Dinto een fijne avond. Beide teams wisten hun uitduel winnend af te sluiten.

Leython DC (2) – Dinto dames 0-4
In Leiderdorp boekte Dinto een 0-4 overwinning op het tweede team van Leython. ‘In de eerste set (19-25 winst, red.) speelden we degelijk. Rosa Entius serveerde in deze set super goed en Renske Meijer was blokkerend sterk op het midden’, zei Ingrid Poel na afloop.

In de tweede set ging bij het team uit Leiderdorp de serve wat beter lopen en maakte Dinto wat meer fouten. ‘Toch kregen we niet het gevoel dat we de set uit handen zouden geven en met een prachtige aanval van Renske Meijer werd het 23-25’, vervolgde de coach. ‘In de derde set serveerde Amber Jongejan direct naar 0-7 er werden er in het achterveld door Pernilla Broersen, Cindy Pronk en Linda Schipper prima passes afgeleverd waardoor onze spelverdeelster vaak de aanvallers vrij konden spelen. Ook de dubbele wissels pakte in deze wedstrijd prima uit. Misha Nannes zorgde met een geweldig kill blok op het midden voor 9-25.

In de vierde en laatste set kwam Dinto niet in de problemen en met 12-25 nam het vijf punten mee naar Warmenhuizen.’

VVW – Dinto heren 1-3
De volleyballers van Dinto H1 hebben vier punten aan het duel met VVW overgehouden. Door dit 1-3 resultaat heeft de Warmenhuizer selectie de vierde positie in de promotieklasse behouden.

Volgens diagonaal Erik Mulder, door de afwezigheid van de vaste man Wouter Piersma op die positie, was de start dramatisch. ‘Het was gewoon tranentrekkend slecht. De passing en opslag liep voor geen meter en als de bal aan het net kwam werd hij wild meters uit geslagen.’ Pas in de derde set begon het te lopen bij Dinto. Erik mulder, met een servicereeks van acht punten en Joost van den Berg kwamen succesvol binnen de lijnen.

Ook Sjors Dekker maakte een uitstekende entree. George Nieuwland en Sjors Dekker waren daarnaast door het centrum aanvallend prima op dreef. VVW werd gedwongen tot veel onnodige fouten. In de vierde set kwamen de bezoekers een 5-0 achterstand en een 8-3 veldwissel niet meer te boven. Door goed verdedigen van onze libero Jelle werd de laatste set eenvoudig binnen geharkt.’