WOGNUM - Het is Schagen United voor het tweede opeenvolgende jaar gelukt om te promoveren via de nacompetitie. De ploeg van trainer Hans de Koning zegevierde in Wognum in de finale tegen competitiegenoot Always Forward met 4-1 en is komend seizoen tweedeklasser.

Het was zondag de kers op de taart voor een ongekende reeks voor de Schager equipe, dat in de tweede helft van de competitie zo sterk was. Sinds 12 februari won het tien van de twaalf duels, alleen de latere kampioen Flevo was te sterk en tegen Spartanen werd gelijk gespeeld. Die reeks zette de ploeg van De Koning voort in de nacompetitie waar achtereenvolgens tweedeklasser FC Den Helder (2-6) en Limmen (1-3) werden geklopt. Always Forward, dat vijf maanden lang koploper was in 3A, maar die positie uitgerekend tegen Schagen United verloor, moest in Wognum het laatste slachtoffer worden van de dadendrang om zo de tweede klasse te bereiken, en zo geschiedde.

Met een mix van de nodige ervaring en heel veel aanstormende jeugd die dit seizoen een kans kregen van De Koning sloeg men op het veld van Spartanen genadeloos toe. Na twintig minuten scoorde Danny Reijne na een corner de openingstreffer en op slag van rust wist Robin Schouwvlieger deze score met een ferme uithaal te verdubbelen.

Het leek spannend te worden toen Joost Ruttenberg tien minuten na rust de aansluitingstreffer maakte, maar nauwelijks drie minuten later bracht Stijn Buik de marge weer op twee. De definitieve beslssing viel een kwartier voor tijd toen Lucas Laan een overtreding beging op aanvoerder Robbert Jan Klein. Laan zag rood en Klein bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 1-4 waarna het Schager feest na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koene kon losbarsten.