NIEUWE NIEDORP – Na drie van de vier wedstrijden in het Triathlon Sprint Circuit zijn de winnaars al bekend. Na overwinningen in Heerhugowaard en Langedijk wist Tristan Olij woensdagavond ook de in de Triathlon van Nieuwe Niedorp. Bij de vrouwen voltooide Maaike Vooren een zelfde trilogie.

Ondanks de imponerende zegereeks van beide atleten was het een spannende wedstrijd tijdens de “Achtste van Nierup”. Vooral Tristan Olij was er op gebrand om nu eindelijk eens in de eigen streek te winnen en af te rekenen met Omar Brons die de wedstrijd in Nieuwe Niedorp reeds vijf maal won. Toch ging dat niet gemakkelijk. ‘Omar was weer heel sterk vandaag’, vertelde de 21-jarige winnaar nadat hij de wedstrijd in een klein uur (57.09 min.) had voltooid. ‘Ik had moeite om hem los te schudden, maar een versnelling twee kilometer voor het einde was toch voldoende om hier te winnen, en daar ben ik heel blij mee. Uiteraard zijn die andere zeges ook mooi, maar ik wilde toch echt wel een keer in Nieuwe Niedorp winnen.’

Brons finishte uiteindelijk, net als in Heerhugowaard en Langedijk, op een tweede plaats met een achterstand van 52 seconden en uiteindelijk werd het gehele podium hetzelfde als bij de vorige twee wedstrijden aangezien Jeffrey van der Park wederom derde werd.

Bij de vrouwen was de Alkmaarse Maaike Vooren opnieuw superieur al was de zege niet zo makkelijk als bij de vorige twee wedstrijden. Sterker, het lopen had geen kilometer langer moeten duren want de concurrenten kwamen met name bij dat laatste onderdeel dichterbij. De ruime voorsprong die de sterke zwemster al had opgebouwd bij het eerste onderdeel bleek echter opnieuw voldoende. ‘Laten we het er op houden dat dit niet de makkelijkste zege was’, aldus de atlete die komend weekend haar 28e verjaardag viert. ‘Het zwemmen ging weer prima, maar met het fietsen en het lopen was ik toch niet helemaal fris, en ook de wissels liepen niet helemaal lekker. Toch wist ik wel dat de marge voldoende was om te kunnen winnen’.

Van de anderhalve minuut voorsprong die Vooren had na het zwemmen bleven er uiteindelijk nog zestien seconden over op Kim Hittinger. De Bussumse wist met het lopen zelfs in de top 10 bij de mannen te komen, maar haar eindsprint kwam te laat om Vooren nog te bedreigen. Talisa van der Fluit, drievoudig winnares in Nieuwe Niedorp en vorig jaar de beste in het Triathlon Sprint Circuit eindigde uiteindelijk als derde.

Komende dinsdag 9 juli is de laatste wedstrijd in het Triathlon Sprint Circuit in Schagen.

33e TRIATHLON NIEUWE NIEDORP

Heren
1. Tristan Olij 57.09
2. Omar Brons 58.01
3. Jeffrey van der Park 59.08

Vrouwen
1. Maaike Vooren 1.05.19
2. Kim Hittinger 1.05.35
3. Talisa van der Fluit 1.05.58

Kijk hier voor de volledige uitslag


Foto’s: DP Sportfotografie