OUDKARSPEL - Topsport in de achtertuin van het Geestmerambacht tijdens de 9e North Holland Horse Trials (NHHT) van 11 t/m 14 april. Na de successen van 2022 en 2023 staan de Food te Voet Tour en de Beddencross weer op het programma. Verder biedt dit weekend volop activiteiten om met het hele gezin van te kunnen genieten. Iedereen is van harte welkom en de toegang is uiteraard gratis.


De terreinen van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel vormen drie dagen lang het unieke decor voor een Internationaal Hippische Eventing wedstrijd. In de 3 disciplines (een soort triatlon voor paarden) dressuur, springparcours en cross-country komen ruim 230 deelnemers aan de start uit 20 verschillende landen waaronder Olympisch kampioenen en meerdere bondsteams. De wedstrijd in Oudkarspel is voor veel ruiters een goed voorbereiding op de Olympische spelen in Parijs deze zomer. Ook de “kampioenen van de toekomst” gaan strijden om de winst in de Internationale teamwedstrijd bij de pony’s.

Food te Voet Tour op zaterdag 13 april
Het spectaculairste dit weekend blijft de cross-country op zaterdag 13 april. Over een parcours van een 4km zijn 30 hindernissen geplaatst, van een houtstapel, waterpartijen, heggen, landbouwwagens en zelfs een koolvlet. Een ware uitdaging voor de deelnemers en absoluut de moeite waard om te aanschouwen. Dit is ook een goede gelegenheid om in de prachtige omgeving van het Geestmerambacht te wandelen en in de buitenlucht te zijn. Daarvoor is een wandelroute uitgezet, waarbij bezoekers kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van deze lekkere wandeling gaat volledig naar het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar speeltoestellen voor Heliomare-school De Ruimte in Heerhugowaard. We steunen hiermee het initiatief dat Leo van Elst is gestart voor de school van zijn zoontje. De school heeft op dit moment geen speeltoestellen op het schoolplein, wat een enorm gemis is. Tickets voor de Food te Voet Tour zijn te bestellen op de website van de NHHT.

Beddencross op zondag 14 april
Ook dit jaar organiseren ze weer een beddencross, een off road versie van de bekende beddenrace, een groot succes. Het zal weer een spannende strijd worden tussen de verschillende koppels. Het parcours gaat door de weilanden, over heuvels en door water en ook is het publiek weer welkom om hen aan te moedigen. NHHT heeft dit jaar opnieuw een mooi parcours uitgezet over het land. De lengte van een rondje is ongeveer 500m. In totaal lopen de deelnemers 30 minuten en daarna klinkt de bel voor de laatste ronde. Deelnemers kunnen zich nog opgeven voor deze spectaculaire beddencross. Komt u ook deze toppers aanmoedigen?

Inschrijven voor de Beddencross en tickets voor de Food te Voet Tour op www.nhht.nl