WARMENHUIZEN - SRC is er niet in geslaagd om punten af te snoepen op bezoek bij VIOS W. De ploeg van Ron Weinbrecher verloor nipt met 1-0.

VIOS W is bezig aan een ijzersterk seizoen. De ploeg degradeerde vorig seizoen maar stond tot vorig weekend aan kop in de vierde klasse A. De ploeg verloor echter afgelopen zondag met 1-0 bij Winkel en zakte terug naar de tweede plaats. De ploeg moet voorlopig in de achtervolging op Hollandia T, een ploeg die ook weinig punten morst in de titelrace. Het verschil is echter maar één punt en beiden ploegen treffen elkaar ook nog in het restant van dit seizoen.

Tegen SRC, de nummer tien van de ranglijst, telt enkel de overwinning. Zeker na de nederlaag tegen nummer drie Winkel komen er ook revanche gevoelens bij kijken. De ploeg van coach Jeffrey Androg kwam slechts eenmaal tot scoren, maar dat volstond voor de overwinning. Wie anders dan Kai Botman schoot in de laatste minuut voor rust raak, iets wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

SRC verloor dus, iets wat alweer de achtste nederlaag van dit seizoen is. De voorsprong op de nummer elf Nieuwe Niedorp blijft daardoor zes punten. Het maakt de wedstrijd van komende zondag nog belangrijker, aangezien er een uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp op het programma staat. De wedstrijd is cruciaal voor de strijd om directe handhaving. Winst betekent zo goed als zeker veilig spelen, en verliezen betekent de aanloop naar een zeer spannende periode waarin directe handhaving niet helemaal zeker is.

VIOS W speelt komende zondag thuis tegen hekkensluiter AGSV uit Aartswoud. De verschillen zijn zo groot dat een ruime overwinning voor VIOS W zeer goed denkbaar is.