HUIZEN – Nog nooit eerder kwam Hollandia T tot de laatste zestien van het bekertoernooi. Dit seizoen wel. Het bleek afgelopen woensdagavond ook het eindstation voor de ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij. Zuidvogels was een maatje te groot, 6-1.

Hollandia T kan terugkijken op een sterk bekertoernooi. Nadat het de poulefase had overleefd wist de ploeg achtereenvolgens derdeklassers Hugo Boys en IVV en eersteklasser BOL uit te schakelen en zo, voor het eerst in de clubhistorie, door te dringen tot achtste finales van het KNVB districtsbekertoernooi. Met de uitwedstrijd tegen Zuidvogels als teambuildingsactiviteit. Toch was de afloop er van, een 6-1 nederlaag, niet helemaal waar op was gehoopt. ‘Ik had wel wat meer verwacht en ik had veel langer in het duel willen blijven, al hebben we wel ons best gedaan’, zei Vienes Tijssen na afloop. ‘Je ziet dat zij twee klassen hoger spelen. Het gaat sneller en zij hebben meer techniek.’

Gespeeld
De doelman van Hollandia T kreeg voor rust al vijf doelpunten om zijn oren. ‘In de eerste helft vloog alles er in. Het ging te hard’, erkende Ronald de Rooij. Zuidvogels spits Pieter Koopman kon na een steekpass de bal over Tijssen heen stiften om vervolgens binnen te tikken. Waarbij de gasten dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. En nadat Jordy Bakkum overschoot lag ook de 2-0 binnen, wederom dankzij Koopman. De spits voltooide na 27 minuten zijn hattrick en deelde Hollandia T daarmee een nieuwe dreun uit. Na voorbereidend werk van Jordy Hoorn tikte Bakkum drie minuten eerder immers de aansluitingstreffer binnen, maar de aanvaller van de thuisploeg bracht het verschil weer op twee. Nog voor rust was het pleit beslecht. Richard Gooijer knikte tien minuten voor rust binnen en snel erna bepaalde Emanuel Davies met een schot in de verre hoek voor de 5-1 ruststand. ‘Na rust hebben we geprobeerd om de schade beperkt te houden en gelukkig namen zij ook wat gas terug’, vervolgde De Rooij, die zag dat Zuidvogels sterker was. ‘Technisch is Zuidvogels een gigantisch goede ploeg. Ze hebben zoveel goede spelers.’

Beperkt
Hollandia T gaf na rust gehoor wat er in de pauze was besproken. Het verscheen vaker voor het vijandige doel en via Jordy Hoorn leek het op 5-2 te komen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt onterecht af wegens buitenspel. Ook Gijs van Wichen was dichtbij, maar de vleugelspeler zag zijn inzet voorlangs gaan. Aan de andere kant kon Emanuel Davies de stand op 6-1 brengen. ‘Elf tegendoelpunten in twee wedstrijden. Qua vertrouwen ga je er niet op vooruit’, beseft De Rooij. Het bekertoernooi is ten einde, waardoor het vizier nu weer op de competitie kan. Tijssen: ‘We gaan nu voor de volle honderd procent voor de competitie.’

Zuidvogels – Hollandia T 6-1 (5-1)
12. 1-0 Pieter Koopman
14. 2-0 Pieter Koopman
24. 2-1 Jordy Bakkum
28. 3-1 Pieter Koopman
35. 4-1 Richard Gooijer
37. 5-1 Emanuel Davies
62. 6-1 Emanuel Davies

Zuidvogels: Mol. Gooijer (Fouchier/62), De Heus, Horsmeier (Tat/46), Boné. Heldoorn, Schaken, Promes. Davies, Koopman (Campbell/68), Van den Berg.

Hollandia T: Tijssen. Buter, Wit, Ligthart, Klijbroek. Groenland, Driesse, Bakkum (Van der Ham/58). Van Wichen, Rory Burger, Hoorn (Van Baar/75).