REGIO – In de derde klasse leed Kleine Sluis een verrassende en ruime nederlaag. Een klasse lager boekte Geel Zwart’30 een overwinning op Vesdo, terwijl SRC doelpuntrijk gelijk speelde.

VIOS W – VV Limmen 0-4
Op eigen veld verloor VIOS W met 0-4 van V.V. Limmen. Tegen de huidige nummer vier kreeg de ploeg uit Warmenhuizen na zeventien minuten de 0-1 tegen. Niet veel later scoorde Limmen de 0-2. Uiteindelijk kwamen de bezoekers nog tweemaal tot scoren waardoor VIOS W met een ruime nederlaag van het veld af stapte.

,,Wij begonnen prima en kregen direct een kans. Daarna kregen zij overwicht en combineerden goed. Daar kwamen drie kansen uit en direct drie doelpunten” blikte Maarten Blankendaal terug. ,,Ze waren heel effectief”. De tweede helft ging gelijk op. ,,Wij konden voorin gewoon geen potten breken. Het was geen slechte wedstrijd, maar helaas wel 0-4”.

Hollandia T – Zeevogels 4-0
,,Een prima wedstrijd” vatte Ronald de Rooij de 4-0 zege van zijn ploeg Hollandia T samen. Tegen Zeevogels wisten Thomas Driesse en Rory Burger voor rust te scoren. ,,In de eerste helft kregen beiden ploegen een paar kansen” zag de coach. ,,In de tweede helft hebben wij niks meer weggegeven. We hebben veel kansen gecreëerd”. Twee van die kansen gingen er nog in. Via Koen Hollenberg viel de 3-0, waarna Rory Burger de vierde treffer maakte.

Kleine Sluis – DTS 0-5
In eigen huis ging Kleine Sluis met 0-5 onderuit. Met drie treffers bleek DTS aanvaller Jordi Bitter een ware plaaggeest voor de ploeg uit Anna Paulowna. In de slotfase troffen Emran Bakarzai en Frank Commissaris nog doel namens de bezoekers waardoor Kleine Sluis met ruime cijfers verloor.

Door de nederlaag zakt Kleine Sluis naar de tweede plaats.

Vrone – ZAP 0-1
In Sint Pancras behaalde ZAP een 0-1 overwinning. ,,We begonnen goed. Daarna was het wat minder” zag Sem Wokke. ,,Na een uitstekende vrije trap van Robin Schouwvlieger kopte Jild Wardenaar de 0-1 binnen”. Op een kopbal vanaf drie meter moest Mats Dekker redding brengen

,,In de tweede helft hebben wij controle over de wedstrijd gehouden en zeker vier dotten van kansen gehad om de wedstrijd op slot te gooien maar helaas” aldus Wokke. In blessuretijd kopte Vrone wederom op doel, maar Mats Dekker wist deze opnieuw onschadelijk te maken. ,,Een verdiende overwinning met goede uitslagen van de overige wedstrijden”.

VV Schagen – Winkel 1-2
VV Schagen verloor op eigen veld van Winkel. ,,Wij begonnen de wedstrijd goed, in het eerste kwartier waren we fel maar daarna werden de duels het meeste door Winkel gewonnen” zei Mike Julsing na afloop. Via Björn Stathi, die snel reageerde in het zestien meter gebied, kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. ,,Daarna verzwakte we in de eerste helft.

Na rust gingen we meer druk zetten op Winkel, waardoor we veel op hun helft speelden. We kregen hierdoor wel wat kansen maar die maakte we niet af. Zij hielden het achterin dicht en speelden de negentig minuten zo uit” besluit Julsing.

,,Voor rust hebben we na een tactische omzetting de wedstrijd gekanteld naar 1-2 en veel mogelijkheden gehad op een ruimere voorsprong” zei Winkel coach Martijn Gootjes. De twee doelpunten vielen via Chris Ursem en Rick Fijnheer. ,,De tweede helft ging gelijk op. Met een beetje geluk had Schagen gelijkgemaakt. Dat zou op basis van kansen echter teveel van het goede zijn geweest” vond de oefenmeester.

Geel Zwart’30 – Vesdo 4-1
In ‘t Zand boekte Geel Zwart’30 een 4-1 overwinning op Vesdo. ,,We zijn geen moment in gevaar geweest” zei Mattijs Bleijendaal na afloop. Met twee treffers had de aanvoerder een belangrijk aandeel in de overwinning. Via Ben Bronder kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, maar door doelpunten van Joeri van Klink en Ron Baltus eindigde het treffen in 4-1. ,,Na de aansluitingstreffer van Vesdo gaven wij gelijk een antwoord met de 3-1 waardoor we lekker gingen rusten en in de tweede helft hebben we het eigenlijk rustig uit gevoetbald”.

DWOW – SRC 3-3
Op bezoek bij DWOW speelde SRC met 3-3 gelijk. Via twee treffers van Robbert-Jan Klein en een doelpunt van Stef Elting kwam de ploeg uit Schagen voor rust op 0-3. ,,We waren in de eerste helft veel beter.

In de tweede helft was DWOW een half uur sterk. Daarin scoorde het ook. De doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Ayco Kluvers en tweemaal Lars de Vries. ,,Wij waren in het laatste kwartier sterker. We hadden moeten winnen”.

Dirkshorn – Flevo 0-4
Dirkshorn verloor afgelopen zondag met 0-4 van Flevo. Halverwege keek de ploeg van Jeffrey Androg al tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust kreeg Dennis de Geus rood. Uiteindelijk liep Flevo uit naar 0-4. ,,Onze keeper speelde een ongelukkige wedstrijd” zei Androg na afloop.

Con Zelo – KSV 2-1
Con Zelo behaalde een knappe overwinning tegen subtopper KSV. ,,Een zwaar bevochten en misschien onterechte overwinning, maar we hebben de wedstrijd op wilskracht en teamspirit gewonnen” zei Mark Pauli na afloop. ,,KSV was niet gelukkig in het verzilveren van de kansen. Wij speelde een matige wedstrijd qua voetbal, maar wisten na de 0-1 en de terugkerende Niels leegwater de wedstrijd winnend af te sluiten” vervolgt de coach. Nadat Ralph Smit de gelijkmaker had gemaakt, scoorde Leegwater de winnende treffer. ,,De man van de wedstrijd was keeper Marco Houtenbos. Dat zegt al genoeg”.

Nieuwe Niedorp – WMC 2-1
Tegen subtopper WMC boekte Nieuwe Niedorp een 2-1 overwinning. ,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. We gaven niets weg en kwamen na drie minuten op 1-0” zei Mario Kuiper. Dat doelpunt viel via Daan Stegers. ,,De kansen die we kregen verzilverden we niet. Eigenlijk hadden we nog minimaal twee keer moeten scoren” vervolgde de coach.

Acht minuten voor tijd kwam WMC via een penalty langszij. ,,Dat was absoluut geen penalty. Er stonden twee spelers tegen elkaar en de bal kwam er tussen. Niemand snapte waarom hij hem gaf” aldus Kuiper.

De tweede helft was erg rommelig. ,,WMC begon meer te drukken. Voor de neutrale supporters was WMC wat meer bovenliggend en wij wat slimmer vanuit de counter” zag Kuiper. ,, Uit een hele mooie aanval kwamen wij via Stegers op 2-1. Over de hele wedstrijd gezien een zeer terechte overwinning”.

De Rijp – VZV 10-2
,,Het was dramatisch slecht” zei Bart Steenman na afloop. VZV verloor op bezoek bij de Rijp met 10-2. ,,Binnen acht minuten stond het al 3-0”. Halverwege keek de ploeg uit ‘t Veld al tegen 7-0 achterstand aan.

Na de rust bracht VZV twee wissels in. ,,De Rijp speelde met de rem erop waardoor het nog 7-1 werd en 9-2” aldus Steenman. Uiteindelijk verloor VZV met 10-2.