AMSTERDAM – Net zoals vorig weekend liep Geel Zwart afgelopen zaterdagavond wederom tegen een nederlaag aan. En wederom was het spelen met hars de boosdoener, 35-23.

‘We weten inmiddels dat spelen met hars en constant spelen op dit moment moeilijk is voor Geel Zwart’, zei John Zeeuw. ‘Een goede eerste twintig minuten in een gelijkopgaande wedstrijd werd afgewisseld met een hele zwakke laatste tien minuten.’

Alle fouten die de ploeg uit ‘t Zand maakte in die zwakke fase werden afgestraft en VOC kon ver uitlopen naar een ruststand van 20-11. ‘Dan weet je dat het bijna onmogelijk wordt om de wedstrijd nog te winnen. Meedoen en heel hard werken is dan het motto voor de tweede helft’, vervolgde de coach. ‘Het geloof in eigen kunnen is met die hars wedstrijden beneden peil, men kan er dom weg gezegd moeilijk mee om gaan.’

‘Veranderen kan maar dan moet er structureel een knop om in ‘t Zand’, meende Zeeuw. Na rust kon Geel Zwart redelijk aanhaken, maar dichterbij kwam het niet meer. ‘Volgende week weer een hars loze wedstrijd. Kijken of het dan wel lukt.’