WAARLAND – Een derby resulteert vaak in een gezellige derde helft. Toch zal Con Zelo coach Mark Pauli minder behoefte hebben gehad aan de nazit in de kantine. Tegen Hugo Boys werd er immers met 0-2 verloren. Pauli: “Het was het allemaal nét niet.”

Onder zonnige omstandigheden namen Con Zelo en Hugo Boys het tegen elkaar op. In Waarland verloor de thuisploeg een niet al te hoogstaand duel. “Het was een teleurstelling. Zij waren beter en wij waren te nerveus. We hielden de bal niet vast, het was het allemaal nét niet”, baalde Mark Pauli na afloop. De coach mag zich met zijn ploeg opmaken voor het slot van de competitie waarin niets meer op het spel staat. Toch hoopt de oefenmeester op het maximaal haalbare. “En dat is niet zoveel mogelijk punten behalen, maar de wil hebben om te winnen.”

Tegen Hugo Boys zat een overwinning er nooit echt in. In een wedstrijd waar weinig kansen vielen te noteren was het de Heerhugowaardse ploeg die het betere van het spel had. Na zestien minuten resulteerde het in de 0-1 via Bo Groen die uit de rebound raak schoot. Ook hierna was het sterker dan de Waarlanders. Een kwartier voor rust kwam Con Zelo beter in de wedstrijd. Het leek te resulteren in de aansluitingstreffer, maar er ging een streep door het doelpunt van Sebas van Balgooy wegens vermeend buitenspel. Scheidsrechter Van Hamersveld floot nog voor rust wederom een kansrijke aanval af. De grootste domper kwam echter vlak voor rust toen Thijs Wolkers uit het niets de 0-2 maakte.

In het tweede bedrijf zullen de supporters meer hebben gekeken naar de bar dan dat er met spanning gelet werd op het duel. Op een schot dat via de onderkant van de lat mis ging na werden beide teams nauwelijks gevaarlijk. Pauli: “Ik heb aan de kant gezegd dat we agressiever druk moesten zetten en meer naar voren moesten spelen. Maar zij waren in alle opzichten beter.”

Con Zelo – Hugo Boys 0-2 (0-2)
17. 0-1 Bo Groen
45. 0-2 Thijs Wolkers

Con Zelo: Marco Houtenbos. Dekker, Stef Smit, Doodeman (Bakker/46), Wever. Van Balgooy, Ralph Smit (Wit/75), Borst. Leegwater, Sander Houtenbos, De Graaf (De Reus/83).

Hugo Boys: Beers. Dekker, Vd Burg, Boy Groen, Haisma. Bo Groen, de Cocq van Delwijnen, Hoogland. Zuurbier (Koopman/60), Wolkers, De Wit.