't ZAND - De VZV toppers Anna, Lynn, Iris en Lisanne hebben vorige weekend hun laatste Beach Handball trainingsstage ter voorbereiding op de Jeugd Olympische Spelen bij VZV Beach afgewerkt. Vrijdag 21 september heeft de selectie na een interessante team bespreking in de kantine van VZV ook diverse trainingen in het zand afgewerkt, en ‘s avonds nog een stevig aan fitness gedaan bij Teitsma Fysiotherapie.

De zondag erna speelden de meiden in ‘t Veld op VZV Beach wedstrijden tegen de Nederlandse Dames Beach Handball select en zijn helemaal klaar en voorbereid voor deze uitdaging. Maandag 1 oktober gaan Lynn Klesser, Lisanne Bakker, Iris Hoekenga en Anna Buter van VZV met het Nederlands Beachhandbal team U18 richting Buenos Aires in Argentinië. Daar worden de YOG 2018 (jeugd olympische spelen) gehouden, Nederland gaat daarheen met het hele Team NL (41 sporters) onder leiding van Chef de Mission Mark Huizinga.

De afgelopen drie jaar is het Nederlands Beach handbal team 2x Europees kampioen geworden en 1x tweede op het EK en zijn vorig jaar tweede geworden op de Wereld Kampioenschappen in Mauritius. De selectie van Chef de Mission Mark Huizinga zal op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires Argentinië zeker proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Op 6 oktober is de officiële opening van de YOG, de eerste wedstrijd is op maandag 8 oktober tegen Paraquay en Hongkong, in de poule van het Nederlands team zijn ook Turkije, Venezuela en Argentinië ingedeeld. Het team is gebrand op een overwinning op Hongarije als ze de volgende speelronde halen, Hongarije is momenteel de wereldkampioen.

Op 13 oktober wordt de finale gespeeld mocht Nederland het zover weten te brengen hopen de meiden thuis te komen met een medaille en natuurlijk het liefst met de kleur goud. Op 20 oktober gaat het hele Team NL weer richting Nederland waar ze hopelijk onthaald zullen worden door veel enthousiaste supporters, vrienden en familie.