BENTELO – De handbalsters van ZAP leden afgelopen zaterdag de vijfde nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Bentelo slaagde de ploeg er niet in om met punten terug te keren naar Breezand, 24-21.

Zonder de geblesseerde Kim Molenaar moest ZAP het doen zonder een belangrijke schakel. Haar rol werd met verve overgenomen door Tess Ammerlaan die met veertien doelpunten van grote waarde was voor de Polderse handbalploeg.

Voor rust kwam ZAP op een 1-5 voorsprong. ‘We kregen daarna te makkelijk doelpunten tegen’, zei Arthur Langedijk. Door technische fouten keek de ploeg halverwege tegen een 14-10 achterstand aan. ‘Dat was het verschil. Na rust hebben we de dekking iets omgezet en hebben we twintig minuten heel goed gespeeld.’ vervolgde de coach. De ploeg uit Breezand kon echter niet dichterbij komen.

‘Er zat vandaag niet meer in. Kim (Molenaar, red.) is voor ons een hele belangrijke speler. We maakten 21 doelpunten en dat is gewoon te weinig. Het ontbrak ons aan schotkracht. Er waren te weinig speelsters die makkelijk een doelpunt maakten.’

Na acht wedstrijden bezet ZAP de negende plaats. Volgende week gaat de Polderse formatie op bezoek bij BFC.