T ZAND – Na vier opeenvolgende overwinningen leed Geel Zwart afgelopen zondagmiddag voor het eerst dit seizoen puntverlies. In eigen huis verloor het nipt van koploper de Tukkers, 28-30.

Voorafgaand aan het treffen tussen Geel Zwart en de Tukkers waren beide teams nog zonder puntverlies en gingen gezamenlijk aan kop. Het maakte dat de wedstrijd kon worden beschreven als een absolute kraker en voor de thuisploeg een kans om te zien hoe ver het is.

Tegen de ploeg uit Albergen leed Geel Zwart een nipte nederlaag. ‘Maar wel een wedstrijd waar wij achter de feiten aanliepen. De gehele wedstrijd was een inhaalrace. De start was niet goed en hierdoor kon de Tukkers een 1-4 voorsprong nemen’, aldus John Zeeuw. De thuisploeg wist de schade te repareren, maar hierna liepen de bezoekers wederom uit en namen een 6-9 voorsprong. Dit ging door tot een 12-16 ruststand.

‘Ook na rust was het niet overtuigend genoeg en maakten we teveel foutjes. Hierdoor liep de Tukkers uit naar 14-22. Hierna was er weer een inhaal race tot twee doelpunten, 23-25’, vervolgde de coach. Dit verschil bleef tot het einde wat resulteerde in een 28-30 eindstand. ‘De Tukkers was vandaag een terechte winnaar omdat wij niet stabiel genoeg waren en te veel kansen gemist hebben.’

Zeeuw: ‘Wel was dit het best handballende team tot nu toe en zij hebben ook de ambitie om door te stijgen. Je weet dat je een keer tegen een nederlaag aanloopt en het is geen schande om vandaag te verliezen. Donderdag moeten we de draad weer oppakken in het bekerduel tegen KSV.’

Doelpunten Geel Zwart: Rianne Blaauboer (7), Sofie Bos (7), Sanne de Wit (5), Laura Blommenstein (3), Tamara Visser (2), Eva Hopman (2), Marjolein Hoebe en Elles Bakker.