AMSTERDAM – JuRo Unirek/VZV is er afgelopen zaterdagavond niet in geslaagd om een sterk seizoen nog mooier te laten worden. De handbalsters uit ‘t Veld moesten opnieuw buigen voor VOC en grepen zo naast een finaleplek, 32-27.

‘Morgen, als dit gevoel is weggeëbd, dan ben ik weer trots. Het blijft een superseizoen, maar als er na de eerste halve finale wedstrijd nog wat te halen valt dan wil je er ook vol voor gaan’, zei Rolf Schulte na afloop. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen VOC baalde de coach van VZV dat zijn ploeg ondanks alle goede voornemens en goede voorbereidingen niet op het goede moment op springen stond en niet goed in dekking stond. ‘Dat heeft te maken met scherpte of angst. Finales zijn altijd vechtwedstrijden, dus je moet er vanaf het begin kort op zitten. In het eerste kwartier werden we weggetikt omdat we hen lieten combineren.’

Halverwege de eerste helft ging VOC al met 10-4 aan de leiding en met een 20-11 achterstand wist VZV dat het een loodzware opgave zou worden. ‘Voor rust merkte je al dat er meer agressie in de ploeg kwam. In de rust ben ik blijven hameren op het feit dat ze moesten blijven vechten. Dan laat je je ergernis blijken, maar ze weten het zelf ook. Het is geen onwil, ze waren gewoon dichtgeklapt’, vervolgde Schulte.

Ondanks dat VZV meer agressie toonde bleef de Amsterdamse ploeg scoren en het kon zo uitlopen naar een 26-12 voorsprong. Toen de bezoekers met een 7-mans aanval gingen spelen maakte het de achterstand kleiner. Dichterbij dan vijf doelpunten kwam VZV niet. ‘Zij waren vandaag ook echt beter. We hebben het hen voor rust ook niet echt moeilijk gemaakt. Voor de tweede helft heb ik dan alleen maar respect dat ze niet opgaven en knokten voor een resultaat. We hebben karakter getoond en zijn blijven knokken.’

VOC – VZV 32-27 (20-11)