SCHAGEN- De Nationale Sportweek is van 15 t/m 29 september. Het is de 15e keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en daarom duurt deze ‘week’ 15 dagen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Team Sportservice Schagen organiseert deze week veel activiteiten, in samenwerking met diverse sportaanbieders uit de regio Schagen en Hollands Kroon. Kijk in de lijst aan de rechterkant voor alle activiteiten. Er is voor iedereen wat leuks te doen!

De uitdaging voor de verenigingen
Inmiddels hebben alle verenigingen van Team Sportservice Schagen een uitnodigingsmail ontvangen om deel te nemen aan dit initiatief. Verenigingen worden uitgedaagd tijdens de sportweek een activiteit te organiseren waarmee zij hun club en sport in de kijker zetten. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een sportactiviteit in de wijk, een open training, een ouder-kind toernooi of een open huis. Levert dit de vereniging nog iets op? Jazeker! Een onvergetelijke dag voor de deelnemers, bekendheid in de buurt, promotie van de sport én vereniging en wellicht nieuwe leden en/of vrijwilligers. Kijk voor inspiratie en een handige toolkit op de website van de Nationale Sportweek.

Touwtjespringchallenge
Touwtjespringen is leuk, simpel en gezond! Tijdens de Nationale Sportweek kunnen alle klassen van het basisonderwijs meedoen aan de Touwtjespringchallenge. Alle basisscholen in de regio Schagen en Hollands Kroon hebben van een pakket ontvangen met drie springtouwen. Welke klas kan er met de meeste kinderen touwtjespringen zonder het touw te raken? Kinderen mogen meerdere keren springen zodat er ook voor kleine klassen evenveel kans is om te winnen. Klassen maken filmpjes van hun prestatie en sturen deze naar ons door . De winnaars krijgen een maand lang een beweegkist waarmee allerlei leuke sportieve activiteiten kunnen worden gedaan met de hele school. Bovendien krijgt de winnende klas een half jaar lidmaatschap van onze Sport & Speluitleen!

Activiteiten op nieuw beweegplein
De Nationale Sportweek wordt tevens aangewend om een nieuw beweegplein in de aandacht te zetten. Op het Cruyff Court, naast het Regius College, zal een nieuw multifunctioneel beweegplein gerealiseerd worden. Tijdens de nationale Sportweek willen ze daar graag sportieve activiteiten aanbieden, voor zoveel mogelijk doelgroepen. Daar gaan de sportverenigingen ook een rol in spelen! Is uw vereniging op zoek naar nieuwe leden en kunt u uw sport ook uitoefenen op en/of rond het Cruyff Court? Een uitgelezen kans om uw club en uw sport in de aandacht te zetten!

Doet u ook mee?
Wilt u iets organiseren bij uw vereniging? Stuur dan een mail naar Marjolein Hagen van Team Sportservice Schagen: mhagen@teamsportservice.nl, (0224) – 21 47 74. Vermeld hierin de vereniging, telefoonnummer, de activiteit en omschrijving, en de datum/tijd van de activiteit. Stuurt u ook uw logo mee.

Heeft u interesse om een activiteit op het nieuwe beweegplein en/of het Cruyff Court te organiseren tijdens de Nationale Sportweek? Neemt u dan contact op met Sanne Melching; smelching@teamsportservice.nl, (0224) – 21 47 74.