SCHAGEN - Acht weken lang biedt Team Sportservice allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. In zes dorpen kunnen deze kinderen na school kennis maken met bijvoorbeeld knotshockey, levend Stratego, boarding voetbal en een mega Twister.

Team Sportservice Schagen wil sporten toegankelijk maken voor iedereen en hoopt met deze activiteit nog meer kinderen enthousiast te maken voor een sport. Zo kunnen kinderen voor 2 euro voor de hele periode verschillende sporten uitproberen. Manon Verblaauw van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon: “Het is heel laagdrempelig genieten van sport en bewegen. Het zijn allemaal spelletjes die niet al te moeilijk zijn, maar wel heel veel plezier geven. Daar draait het vooral om.”

Sportief cadeautje

De activiteiten zijn op zes locaties in de Noordkop. In Kreileroord, Middenmeer, Waarland, Anna Paulowna, Wieringerwaard en ’t Zand. Aan het eind van de reeks krijgen de deelnemers een klein sportief cadeautje. “We willen wel benadrukken dat kinderen zelfstandig naar de locatie moeten kunnen komen. Wij zorgen ervoor dat we vijftien minuten van tevoren aanwezig zijn om de kinderen te ontvangen”

Ook voor gezinnen die het niet breed hebben
Kinderen uit gezinnen die het niet zo ruim hebben, kunnen ook meedoen. Daarvoor bestaat er de Meedoenregeling, die door de gemeente Schagen en Hollands Kroon verstrekt wordt. “Daarvoor moet je je kind aanmelden via www.meedoenschagen.nl of www.meedoen.hollandskroon.nl. Anders geef je je op via de nieuwe aanmeldsite die in het leven geroepen is: Noord-Holland Actief. Een verzamelsite waar alle activiteiten gebundeld zijn. Heel overzichtelijk. Je toetst je woonplaats in en je ziet alle aanbod die er is.”

Aanmelden
De eerste Fit en Fun na school is 1 maart. Op de website van Team Sportservice staan alle locaties met tijden op een rij. Aanmelden kan rechtstreeks via deze link.

Kinderen met een Meedoenpas, mail naar Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.