'T VELD - Het VZV jeugdweekend werd zondag afgesloten met de wedstrijden om de VZV penaltybokaal.Van alle jeugdteams hadden de beste drie spelers zich geplaatst voor de finales.


Met de eerste elftalkeeper Romain de Jong in het doel kwamen uiteindelijk de winnaars uit de bus.
De elftalbegeleiders van de jeugdteams begonnen de penaltyreeks en gaven elkaar weinig toe, Maurice Tesselaar wist na een spannende serie de bokaal in ontvangst te nemen na enkel spannende barrages, Jeroen v d Kroon werd tweede en Meno Goudsblom derde.
Bij nagenoeg alle series waren de penaltykillers aan elkaar gewaagd en werd de winnaar pas bekend na barrages onderling.
Bij dit laatste spel was niet alleen de Keeper uitstekend in vorm en meestal moeilijk te verschalken, ook het weer werkte mee en had een groot aantal belangstellenden naar Sportpark de Kogge gebracht.
Zowel bij de jongere deelnemertjes waar Daan Jong na een enerverende reeks Dean van der Laan en Kay Betjes voor wist te blijven en de bokaal in ontvangst mocht nemen.
Ook bij de oudere was het ook bijzonder spannend Teun Boekel was uiteindelijk de gelukkigste en eindigde voor Finn Tesselaar en Dax Praat op de hoogste trede als nummer 1.
Na al die penaltyseries bleek dat VZV een mooie toekomst tegemoet zal gaan met een talentvolle aanvulling voor het eerste vlaggenschip van het naar de 4e Klasse gepromoveerde eerste elftal.
Na afloop kreeg iedere deelnemer een behendigheidsdiploma waar de door hen vergaarde punten op waren weergegeven.
Keeper Romain de Jong was voor velen een struikelblok en wist met grandioze reddingen menig zeker lijkende treffers uit z’n doel te ranselen.
Als dank kreeg hij van Gerrit Veldman een Tabletgerstenat als presentje daar hij net 18 jaar was geworden.
Ook werd er afscheid genomen van twee vrijwilligers Yvon en José die samen bij elkaar 37 jaar met volle overgave hebben meegeholpen in en met de organisatie en het stokje overgeven aan andere vrijwilligers.
Een mooie afsluiting van een ondanks het mindere weer sportief en gezellig verlopen Jeugdweekend van VZV Voetbal.