SCHAGEN - Martijn Verhoeven kan gezien worden als één van de dragende spelers binnen de jonge selectie van SRC. Met zijn ervaring kan hij een team op sleeptouw nemen, iets wat hij zelf als een nieuwe uitdaging ziet.

“Ondanks dat ik mezelf niet direct als ervaren speler zie, ben ik dat in deze groep relatief gezien natuurlijk wel. Daar probeer ik ook naar te handelen door af en toe wat dingen te delen die mij ook eens verteld zijn” waarmee Verhoeven zijn rol binnen de Schagense formatie.

Verhoeven is al zo’n negen jaar speler van de hoofdmacht van SRC. Meerdere posities werden door Verhoeven bekleed; “In het begin speelde ik als invaller bij het eerste en stukje bij beetje ben ik een vaste kracht geworden. De laatste twee à drie jaar ben ik denk ik wel vast speler van het eerste” waarna Verhoeven vervolgt; “In die jaren heb ik veel posities gespeeld, voornamelijk als centrale verdediger, maar ook periodes als verdedigende middenvelder en spits. Zelfs een enkele keer op doel gestaan toen de nood hoog was, maar dit betroffen dan wel bekerwedstrijden” waarmee duidelijk is dat hij bekend is met diverse posities op het veld.

Voor elke meter knokken

Martijn Verhoeven spreekt in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart’30 over de kansen van zijn ploeg. “Voor de wedstrijd tegen Geel Zwart’30 dicht ik ons wel goede kansen toe. De uitwedstrijd waren we niet minder, maar hebben we door slordigheden weggegeven”. Verhoeven ziet dat de jonge groep naarmate het seizoen vordert al een stuk meer ervaren is geworden, waardoor zulke slordigheden minder voorkomen. “Toch moeten we zondag wel voor elke meter knokken om een resultaat neer te zetten” is Verhoeven duidelijk.

Niet alleen zondag moeten de mouwen worden opgestroopt “Dit verwacht ik ook voor de rest van het seizoen. We kunnen het iedereen moeilijk maken, maar kunnen ook van iedereen verliezen. Het hangt af van de vorm van de dag en de inzet die getoond wordt”.

Een stijgende lijn is belangrijk, en dat is duidelijk zichtbaar bij SRC; “Ik denk dat we elke wedstrijd wel een beetje beter worden, dus verwacht ik dat die stijgende lijn ook in de ranglijst terug te vinden zal zijn. We staan nu vijf punten voor op een nacompetitie plaats. We moeten ons zo snel mogelijk echt veilig spelen en als we dan vrijuit kunnen voetballen denk ik dat we een mooi slot van de competitie tegemoet gaan” waarmee Verhoeven niet treurt om de huidige positie, maar positief vooruit kijkt.

Komende zondag strijd Verhoeven samen met zijn teamgenoten voor de winst als het in eigen huis aantreed tegen Geel Zwart’30 uit ‘T Zand. Die ploeg staat op een zesde plaats in deze vierde klasse A.