SCHAGEN - Martijn Gootjes is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Schagen United. De 41-jarige oefenmeester volgt daarmee Sem Wokke op die vertrekt naar oude liefde VV Limmen.


Gootjes heeft dit seizoen geen club onder zijn hoede, nadat hij daarvoor twee jaar trainer was bij VV Winkel. met die ploeg werd hij ongeslagen kampioen van de 4e klasse. Gootjes doorliep als speler de jeugdopleiding van AZ en speelde profvoetbal bij Haarlem en SC Cambuur. Daarna volgde een mooie periode in de top van het amateurvoetbal bij ADO '20. Huizen, Katwijk, Ter Leede en Rijnsburgse Boys. Bij laatstgenoemde club staat hij nog altijd te boek als topscorer aller tijden. Gootjes sloot zijn voetballoopbaan af bij VV Winkel om vervolgens het trainersvak in te stappen.

Het bestuur van Schagen United laat weten blij te zijn met de komst van Gootjes: 'Uit de lijst met namen werd direct Martijn Gootjes uitgelicht, omdat hij als jonge, enthousiaste en ambitieuze trainer past in het profiel van Schagen United. Martijn heeft laten zien dat hij het maximale uit spelers weet te halen en van een groep een team weet te smeden. Daarnaast betrekt hij de jeugd actief, houdt hij van duidelijkheid en heeft hij zelf veel ervaring in de top van het amateurvoetbal en bij verschillende profclubs.'