T VELD – ,,We staan er goed voor” erkent Betty Plasmeyer vlak na afloop van Maedilon/VZV – Westfriesland/SEW. De streekderby werd gewonnen waardoor de koppositie in de degradatiepoule werd verstevigd, 31-24.

Om de streekderby van extra sfeer te voorzien werd er een DJ geregeld die de trommelende supporters meerdere keren opzweepte om hun ploeg aan te moedigen. Het zorgde voor een fraaie ambiance waarin Maedilon/VZV en Westfriesland/SEW vochten voor de belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Uiteindelijk won de ploeg uit ‘t Veld met een ruim verschil, 31-24. ,,In de eerste helft ging het gelijk op. Na rust was het erg goed aan onze kant” vond coach Plasmeyer.

De woorden van Plasmeyer vatte het duel tussen de streekgenoten goed samen. Voor rust gingen de streekgenoten gelijk op. Bij de thuisploeg was de terugkeer van Linsey Perre een fijne opsteker in de nacompetitie. Na de blessure die zij enkele weken geleden opliep in het competitieduel bij Westfriesland/SEW mocht zij in de thuiswedstrijd weer enkele minuten maken.

Riante voorsprong
Het verschil tussen de speelhelften was aanzienlijk, bleek in het tweede bedrijf. Lotte Prak, Djazzmin Trabelsi en Romy Zengerink wisten een groot deel van de productie op zich te nemen. Uiteindelijk wist VZV na rust achttien keer te scoren en zo met zeven punten verschil te winnen.

Door de klinkende overwinning verstevigde de handbalploeg uit ‘t Veld de koppositie in de degradatiepoule. Met een voorsprong van vier punten op de derde plaats is het team op de goede weg. ,,Maar we zijn er nog niet” benadrukte Plasmeyer die vooral genoot van de overwinning. ,,Ik ben een trotse coach”.

Doelpunten Maedilon/VZV: Lotte Prak (9), Djazzmin Trabelsi (4), Romy Zengerink (4x), Joyce Hillen (4), Lotte Houtenbos (3), Maud Kruijer (2), Albertine Abube (2), Roos de Vries (1), Roos Pannekeet (1), Lisanne Kolken (1)