WOGNUM/TWELLO – Vorige week verzekerde Maedilon/VZV zich van lijfsbehoud. Het betekende echter niet dat de handbalsters het in de laatste twee duels lieten lopen. Op bezoek bij SEW wist het ook de vijfde wedstrijd in de nacompetitie te winnen. In de jacht op promotie naar de Eredivisie ging ZAP met 40-33 onderuit bij Voorwaarts

Westfriesland/SEW – Maedilon/VZV 21-22
“Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen”, zei Linsey Perre na afloop. “We waren slordig en hebben veel kansen gemist.” In de eerste helft was het steeds stuivertje wisselen maar in de tweede helft stond SEW steeds een paar doelpunten voor. “Het is heel fijn dat we de wedstrijd er uit hebben gesleept”, vervolgde Perre.

Volgend weekend sluit Maedilon/VZV het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Foreholte.

Voorwaarts – ZAP 40-33
De handbalsters van ZAP hebben op bezoek bij Voorwaarts een 40-33 nederlaag geleden. In het uitduel moest de ploeg uit Breezand zonder hars spelen. Een bekend punt wat behoorlijke ergernis oplevert bij Arthur Langedijk. “We hebben veel technische fouten gemaakt en dat is dodelijk tegen een ploeg die zo snel is”, zei Langedijk na afloop. “Ik kan mijn meiden niets verwijten.”

Door de nederlaag is de spanning in de nacompetitie weer volledig terug. Na vier wedstrijden maken zowel ZAP als Voorwaarts nog kans op de poulewinst wat recht geeft tot het spelen van een beslissingswedstrijd. “We staan nog steeds een doelpunt voor op hen. We moeten voor het doelsaldo gaan.” vervolgde Langedijk.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ZAP het nog in eigen hand. De handbalvereniging uit Breezand neemt het woensdag in eigen huis op tegen Kwiek waarna het zaterdag op bezoek gaat bij Bentelo.