T VELD – In de wetenschap dat het al was verzekerd van lijfsbehoud en ook de zevende plaats een zekerheid was konden de dames van Maedilon/VZV de laatste wedstrijd in de nacompetitie vrijuit spelen. Tegen Foreholte sloot de handbalploeg af in stijl, 39-31.

“Het was een wedstrijd die snel ging”, zei Amber Zomerdijk na afloop. Met in totaal zeventig doelpunten gebeurde er aan beiden kanten genoeg. “Verdedigend stond het bij ons en Foreholte minder dus daarom ging het hard.”

In de thuiswedstrijd wist Maedilon/VZV de meeste doelpunten te maken en kon het uiteindelijk leuke dingen laten zien. “De winst is geen moment in gevaar gekomen.” aldus Zomerdijk.

Na afloop werd er afscheid genomen van coach Betty Plasmeijer en een vijftal speelsters (Linsey Perre, Monique de Wit, Roos Pannekeet, Romy Zengerink en Joyce Hillen). Zij sloten hun periode bij de handbalvereniging uit ‘t Veld succesvol af. In de nacompetitie werden immers alle wedstrijden gewonnen waardoor de ploeg ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Fotografie: Patrick Hogervorst