T VELD – Nog twee wedstrijden en het zaalseizoen zit er op voor de handballers uit de hoofdklasse van het heren handbal. Maedilon/VZV zou er echter een wedstrijd aan willen toevoegen. Dat zou immers betekenen dat directe degradatie is afgewend. Om dat te bereiken zal de ploeg uit ‘t Veld de laatste twee wedstrijden moeten winnen. ,,We pakken die kans met beiden handen aan”.

Met negen punten kent Maedilon/VZV een moeizaam seizoen. Toch hield het Havas 2 onder zich. Die ploeg uit Almere heeft de smaak in de tweede seizoenshelft echter te pakken. Waar zij voor de jaarwisseling slechts één keer wonnen, behaalde de ploeg drie zeges uit de laatste vier wedstrijden. Het zorgt ervoor dat er in ‘t Veld maar een ding geld, winst.

Trainerswissel
In de hoop degradatie af te wenden wisselde Maedilon/VZV van trainer. Karsten Konrad nam het stokje over van Martin de Ruiter. ,,Met Karsten hoopten we dat er duidelijke uitspraken zouden komen en we punten zouden pakken” vertelt aanvoerder Rick de Vries. De twee wedstrijden na de trainerswissel leverde echter geen punten op. Doordat Havas afgelopen weekend verraste door nummer drie AHC’31 te verslaan zijn de kansen om directe degradatie af te wenden geslonken.

Met een erg zwaar programma waarin het titelkandidaten VIDO en Tonegido in eigen huis ontvangt moet er twee keer gewonnen worden. ,,Het moet om überhaupt nog een beetje kans te maken. We gaan die kans met beide handen aanpakken” aldus de Vries. De aanvoerder beseft dat het een lastige uitdaging is. Allereerst ontvangt het komende zaterdag VIDO. ,,Zij hebben met Boj van Limbeek een hele goede speler. Een oud international en Volendam speler. Hij zet lijnen uit, zorgt voor rust en is gewoon een goede speler” weet Rick de Vries over de komende opponent.

Niet onmogelijk
Ondanks dat het met VIDO een titelkandidaat treft is Maedilon/VZV niet kansloos. ,,We moeten winnen en dat kan. In het verleden hebben we ook van hen gewonnen. Vorig seizoen versloegen we hen nog met tien punten verschil” vervolgt De Vries. Een goede start van het duel zal belangrijk zijn. ,,We zullen ergens anders moed uit moeten putten. Goed starten bijvoorbeeld zodat we in een soort flow komen”.

Thuisvoordeel
Maedilon/VZV speelt de laatste twee duels beide thuis. ,,Dat is absoluut een voordeel. Iedereen vind het leuk en gaat denk ik met een ander gevoel het veld op” verwacht de Vries. ,,Je eigen hal voelt vertrouwd”. Daarnaast kan het hopelijk rekenen op het eigen publiek. ,,We zijn meer gewend, maar dat is logisch met onze resultaten. We hopen dat zij ons komende zaterdag naar de overwinning helpen”.

Maedilon/VZV - VIDO begint komende zaterdagavond om 20.00 uur in ‘t Zijveld.