SCHAGEN - Gisteren, zondag 8 april, kwamen er maar liefst 36 doubletten naar het terrein van jeu de boulevereniging Pon aan de Wilgenlaan om het wedstrijdseizoen te openen. De gehanteerde slogan ‘Bij PON schijnt de zon’ deed opgeld want het was een hele mooie dag om buiten petanque te spelen.

De 72 deelnemers hadden allen een bondslicentie en waren afkomstig van Amsterdam tot en met Texel. Er kwamen er 29 van PON uit Schagen, 10 van Entre Nous uit Den Helder en 7 van Onderhands uit Wieringerwaard. In twee partijen werd de indeling op sterkte beslist.

Daarna werden nog drie wedstrijden gespeeld in drie poules. Uiteindelijk werd het koppel Cor Kooy en Ron Bakker uit Schoorl kampioen in de A-poule. Zij waren eerdere jaargangen ook hoog geëindigd.

Het duo Jan Huiberts en Alfons Halman werd de beste equipe van de organiserende club. Zij legden beslag op de eerste plaats in de B-poule.

De meeste PON-ers eindigden in de C-poule die werd gewonnen door Jaap Oostindiër van PON met zijn zus Rita Bakker van Onderhands uit Wieringerwaard.