SCHAGEN – Vorige week liet Scagha’66 opnieuw zien thuis te horen in de Eerste Divisie A. Afgelopen vrijdagavond nam de ploeg van trainer/coach Edwin Russer het op tegen HV Veerhuys. In eigen huis kwam de ploeg uit Schagen op een ruime achterstand en vocht zich terug. Het moest uiteindelijk de punten aan de koploper laten, 4-7.

Het is geen gemakkelijke opgave om HV Veerhuys te verslaan. De Hoornse ploeg kwam immers als ongeslagen koploper naar Schagen en morste alleen tegen ZVV Urk punten. Daarnaast scoorde de ploeg met 44 stuks de meeste doelpunten van het seizoen. Daarentegen is Scagha’66 ook goed begonnen waardoor het treffen tussen beide teams een fraai affiche was.

Voorsprong van korte duur
In het eerste bedrijf viel er genoeg te genieten voor de supporters die ook ditmaal op de thuiswedstrijd van Scagha’66 waren gekomen. Ondanks dat Veerhuys sterker begon was het de thuisploeg dat de score opende. Het was Brent Braaksma die na een breedtepass kon binnenschuiven. De voorsprong was echter van korte duur. Nog geen twintig seconden later kwamen de bezoekers via een eigen doelpunt op gelijke hoogte. Toen Veerhuys in de negende minuut de leiding nam, Younes Daari schoot na een mooie aanval vanaf rechts raak, gaf het deze in het eerste bedrijf ook niet meer uit handen.

Terwijl Scagha’66 bij doelpogingen op de keeper stuitte wisten de gasten, die ook het betere van het spel hadden, de voorsprong uit te bouwen. Via een rake vrije trap van Mo Darri en een intikker van Daan Buurman werd het 1-4 waarna Thomas Schaap doelman Ruud Dekker omspeelde en er zo nog voor de onderbreking zelfs 1-5 van maakte.

Ommekeer
Dat een grote achterstand niet altijd wat zegt in het zaalvoetbal bleek afgelopen vrijdagavond wel. Scagha’66 toonde immers over de nodige veerkracht te beschikken. De bezoekers wisten de druk er wel op te houden, maar via twee doelpunten van Jeroen Pater was de spanning een kwartier voor tijd weer terug in de wedstrijd. Dat was helemaal het gevoel toen Nick Broersen in de omschakeling zijn tegenstander uitspeelde en de 4-5 wist binnen te schieten. Nadat er twee doelpogingen naast werden geschoten bracht Veerhuys acht minuten voor tijd het verschil echter op twee. Het was Thomas Schaap die vanaf links doeltreffend uithaalde. Twee minuten later leek ook de 4-7 te vallen, maar deze werd voor de lijn gekeerd door Mike Julsing. Vier minuten voor tijd viel de zevende tegentreffer alsnog. Het was Darri die het duel in Hoorns voordeel leek te beslissen. Via een kopbal van Robin Schouwvlieger kwam er nog wel een grote kans, maar zoals wel vaker deze avond wist de Hoornse doelman de inzet te keren.

‘Het was leerzaam. Veerhuys is een goed team. We kwamen goed terug, maar kregen simpel de 4-6 tegen’, zei Edwin Russer na afloop. ‘Voor rust had ik het idee dat sommige spelers hun koppie lieten hangen. Na rust toonden we veerkracht en dat was mooi om te zien.’

Door de nederlaag zakt Scagha’66 een plek, maar is het nog altijd te vinden in de subtop. Komend weekend gaat het op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst, Texel’94.

Scagha’66 – HV Veerhuys 4-7 (1-5)
1-0 Brent Braaksma
1-1 Jeroen Pater (eigen doelpunt)
1-2 Younes Daari