SCHAGEN – Al lange tijd is een fusie tussen VV Schagen en SRC onderwerp van gesprek. Na afgelopen maandagavond is die fusie weer een stap dichterbij. Bij beide clubs stemde het merendeel vóór het samengaan van de twee Schagense voetbalverenigingen.

In totaal was 97 procent van de aanwezige leden voor de fusie en slechts drie procent tegen. ‘Dat geeft wel aan dat we het bij het rechte eind hebben’, zegt Gert Tuinsma namens de stichting Toekomst Voetbal Schagen. ‘Het liefste heb je natuurlijk honderd procent, maar dat is een utopie.’

Statutaire kwestie
Toch is het besluit om te gaan fuseren nog niet officieel. Bij Schagen wel, maar bij SRC is de stemming nog niet rechtsgeldig. Dit is echter puur een formele statutaire kwestie. Bij SRC staat in de statuten dat voor zo’n besluit twee derde van alle leden bij de stemming moet zijn. Op 12 november volgt een tweede ledenvergadering waarbij het definitief zal worden gemaakt.

Veranderingen
Het betekent dat de fusie er gaat komen. De twee voetbalverenigingen, waarvan de jeugd al is samengevoegd, gaan per 1 juli volledig samen. ‘Vanaf dan zullen we eerst op twee complexen spelen. Daarover zijn we nu in gesprek met de gemeente. Want het liefste spelen we zo snel mogelijk op één complex, maar dat duurt nog even’, vervolgt Tuinsma.

Ook zullen punten als de nieuwe clubnaam en de clubkleuren ná 12 november worden besproken, in samenspraak met de leden. Mocht hier meer over bekend worden dan zal dit worden gecommuniceerd via www.toekomstvoetbalschagen.nl.