WAARLAND - In seizoen 2023/2024 keert trainer Larbi Loukou terug in Waarland, als hoofdtrainer van Con Zelo. De derdeklasser staat nu onder leiding van een interim staf voor de rest van dit seizoen.


Loukou heeft eerder in Waarland getraind, met een aantal successen waar Con Zelo opnieuw naar hunkert. Er werden onder Loukou destijds periodetitels en een promotie gepakt, nu staat Con Zelo onderin in de 3e klasse B. “Het is altijd een uitdaging om opnieuw trainer te worden bij een club waar je al successen hebt geboekt. Toch ligt er een mooie kans om weer iets op te bouwen bij Con Zelo”, zo stelt Loukou.

Bestuurslid technische zaken Jan Vennink vult aan: “Het is geen geheim dat we Larbi altijd op ons lijstje hebben laten staan en het is mooi dat hij zijn visie weer op Con Zelo toe kan passen.” Loukou tekent een contract voor twee jaar, wat past bij de ambitie om voor langere tijd aan de selectie te bouwen en met de Waarlanders een stabiele derdeklasser te blijven.

Op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Con Zelo handbal en voetbal werd enthousiast gereageerd en de club kijkt uit naar zowel de tweede seizoenshelft, als het nieuwe seizoen. Op die bijeenkomst mocht voorzitter Erwin Dam ook twee nieuwe Leden van Verdienste benoemen, namelijk Jan Stoop en Johan Bakker. De eerste is als scheidsrechter nog altijd actief, terwijl hij al vijftig jaar lid is van de club. Laatstgenoemde ontving de eer vanwege zijn onbaatzuchtige inzet in het parkonderhoud en het beregenen van de voetbalvelden, waar hij in de zomermaanden vele uren vrijwillig aan besteed.