TUITJENHORN – Ver komen in het bekertoernooi levert vaak mooie tegenstanders op. Hollandia T weet er alles van. Vorig jaar ontving het FC Uitgeest al op sportpark De Kuil. Nu kwam eersteklasser BOL op bezoek. Vorig jaar werd er verloren, nu zorgde het voor een stunt door de bezoekers uit Broek op Langedijk uit het bekertoernooi te wippen en zo de laatste zestien van het bekertoernooi te bereiken, 2-1.

‘Deze was niet gestolen’, lachte Ronald de Rooij toen hij de felicitaties in ontvangst nam. De coach vierde even ervoor samen met de spelers naast hem in de dug-out de overwinning. Als derdeklasser winnen van een eersteklasser is dan ook een prestatie waar het trots op mag zijn. Zeker de manier waarop. ‘Het eerste kwartier moesten we doorkomen, maar daarna zaten we goed in de wedstrijd.’

In de openingsfase kreeg BOL enkele mogelijkheden om de score te openen, maar als de verdediging van Hollandia T niet opruimde was het Vienes Tijssen die de schoten onschadelijk maakte. De doelman was met name na veertien minuten belangrijk toen hij een schot van Timon Plak keerde. Verder speelden de gasten slordig terwijl de thuisploeg alles gaf om het publiek, wat in grote getale was gekomen, een heerlijke bekeravond te bezorgen. Dat lukte. De kansen kreeg het, onder meer via Jordy Bakkum die vogelvrij stond maar naast kopte.

Energie
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. BOL bleef rommelig spelen en Hollandia T ging er vol voor om voor een bekerstunt te zorgen. Nadat Aik Ligthart met rugklachten naar de kant ging kwam de zege dichterbij. Uit een corner van Koen Hollenberg kopte aanvoerder Danny Burger de 1-0 binnen. Het zorgde voor grote blijdschap bij de thuisploeg en het publiek. Voor de bezoekers was het reden om iets meer aan te dringen, maar doelman Tijssen hoefde alleen bij een kopbal van Tros redding te brengen. Hollandia T leek na de treffer alleen maar meer energie te krijgen, aangemoedigd door de toeschouwers en met name een groep jeugdspelers die de ploeg luidkeels aanmoedigden.

Blijdschap
Jordy Hoorn zorgde voor nog meer blijdschap bij de mensen uit Tuitjenhorn. Na een fout in de defensie van BOL stoomde de vleugelspeler op en schoof de bal oog in oog met doelman Snoek beheerst in de verre hoek. De gasten drongen meer aan en werden door het opportunistische spel gevaarlijker, maar Hollandia T hield stand. Drie minuten voor tijd moest het wel de 2-1 van Sietse Brandsma toestaan, maar het maakte de vreugde er na afloop niet minder om.

Hollandia T – BOL 2-1 (0-0)
57. 1-0 Danny Burger
77. 2-0 Jordy Hoorn
87. 2-1 Sietse Brandsma

Hollandia T: Tijssen. Kleibroek. Dekker, Ligthart (Buter/53), Van Straaten. Bakkum, Danny Burger, Hollenberg, Wit (Groenland/72), Hoorn. Rory Burger (Driesse/78)

BOL: Snoek. Rik Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs (Nan/46). Mike Molenaar (Kliffen/46), Tros, Schoon (Verbeek/46). Ton, Brandsma, Plak.