'T VELD - In de Eredivisie Handbal voor dames heeft Maedilon/VZV zaterdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen. In de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper, en regerend landskampioen Succes Schoonmaak/VOC, kwam men er de gehele wedstrijd niet aan te pas met een 23-36 nederlaag tot gevolg.

De ploeg van coach Betty Plasmeijer wist vooraf al dat het moeilijk zou worden want de Amsterdammers verloren nog geen punt dit seizoen. Voor de thuisploeg was het duel tegen VOC de tweede wedstrijd in een periode waarin men de gehele top vier van de eredivisie treft. Een week eerder werd er bij Quintus, de nummer drie in de stand, weliswaar verloren maar gaf het spel bij vlagen vertrouwen voor deze zware strijd. Na VOC wachten immers ook nog wedstrijden tegen Dalfsen (2e) en V&L (4e). Dat er tegen VOC echter geen eer viel te behalen was al snel duidelijk. De koploper liep alras uit naar een 3-7 voorsprong die naarmate de eerste helft vorderde alleen maar verder werd uitgebreid. De ruststand was dan ook 11-22 voor de Amsterdammers.

Na de pauze namen de gasten lichtjes gas terug en kon de thuisploeg iets meer gelijke tred houden. Tegen het scorend vermogen van met name Dionne Housheer (9 treffers) en de Heerhugowaardse Bo van Wetering (8) was echter geen kruit gewassen. Uiteindelijk ging het sterke VOC dan ook met een degelijke 23-36 overwinning terug naar de hoofdstad. ,,We zitten in een zware periode waarin elk punt is meegenomen", aldus de verliezende coach. "VOC is echter de beste ploeg van Nederland en gelukkig komt er straks ook een periode dat we de punten kunnen en moeten gaan pakken". Door de nederlaag staat VZV nog altijd op maar op vier punten en houdt het twee ploegen, Foreholte en E&O, onder zich.

VZV DS2
Eerder op de avond verliep het ook voor Dames 2 niet al te gelukkig in hun hoofdklasse wedstrijd tegen SEW 3. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan maar knokte zich in de slotfase toch naast de ploeg uit Nibbixwoud. In een overtal-situatie kreeg men de kans om in de laatste minuut op voorsprong te komen, maar werd er slordig balverlies geleden. SEW profiteerde optimaal, scoorde wel, en wist met 26-27 te winnen.

Maedilon/VZV DS1 - Succes Schoonmaak/VOC DS1 23-36

Topscorers VZV: Jane Kramer (6), Joyce Hillen (5), Lisanne Kolken (4), Djazzmin Trabelsi en Roos de Vries (beiden 3), Maud Kruijer (2)

Topscorers VOC:
Dionne Housheer (9), Bo van Wetering (8), Rachel de Haze (5), Demi Dijkstra, Talisa Groen (ieder 4), Dominique Koppe (3), Lynn Molenaar (2), Britt van de Baan (1)