T ZAND – Afgelopen donderdagavond trad Geel Zwart aan in de eerste ronde van het bekertoernooi. De damesploeg van de handbalvereniging wist tweede divisionist VIDO te verslaan. Na afloop spraken coach John Zeeuw en speelster Sanne de Wit over de start van de zaalcompetitie, “Spel moet groeien”.

Voor een goedgevulde tribune liet Geel Zwart zien niet onder te doen voor de bezoekers uit Purmerend, dat één niveau hoger speelt. In de laatste fase van de wedstrijd wist de ploeg uit ‘T Zand een ruime voorsprong te pakken, wat uiteindelijk resulteerde in een 34-29 overwinning. “We hebben een stuk rustiger gespeeld dan de afgelopen wedstrijden. Met meer overleg en ik denk dat we juist daar wel trots op mogen zijn” aldus coach John Zeeuw. “De laatste wedstrijden waren we toch wat zenuwachtig op het einde waardoor we een grote voorsprong weggaven”. De oefenmeester, die in het verleden onder meer actief was bij het Heerhugowaardse KSV, zag zijn ploeg winnen tegen een gelijkwaardige ploeg. “We hebben het dik verdiend”.

De bekerwedstrijd tegen de Purmerenders staat eigenlijk haaks op de competitie, waarin het spel minder tevredenheid oplevert bij Zeeuw. “In de voorbereiding hebben we beter gespeeld dan we nu doen. Tegen VIDO heb ik weer dingen gezien die we in die voorbereiding hebben laten zien. Vechtlust, constant het niveau halen. In competitie nog niet echt gehaald dus ik hoop wel dat we daar nu heen groeien, en dan kunnen we verbeteren en er een schepje bovenop doen”.

Zeeuw: “Het spel moet groeien en dan zie je dat het verschil groter wordt. Je moet het rendement uit je actie halen, meer pieken en minder dalen. Goed spelen is daarbij belangrijk. Daar hamer ik op”.

Ondanks dat het spel genoeg stof tot nadenken geeft, zijn de resultaten crescendo. De ploeg slaagde er in om de eerste vijf wedstrijden winnend af te sluiten. Het laat zien tot waar Geel Zwart toe in staat is, zelfs als het spel nog niet optimaal is. “We willen de stap omhoog heel graag maken. De doelstelling is voor iedereen kampioen worden” vertelt Sanne de Wit, speelster bij de huidige koploper van de hoofdklasse. “In de competitie komt dat het er nog niet helemaal uit”. In de beker liet de ploeg uit ‘T Zand echter wel zien wat het kan. “Dit is vanaf de start van de competitie onze beste wedstrijd tot nu toe. Het is nu belangrijk dat we als een team blijven spelen. Als we dat niet doen dan wordt de voorsprong kleiner. Wanneer we een hele wedstrijd als team spelen dan gaan we in de competitie ook beter spelen” besluit de Wit.