DALFSEN – JuRo Unirek/VZV is het tweeluik met Dalfsen begonnen met een gelijkspel. De ploeg uit ‘t Veld vocht zich na rust terug van een achterstand en creëerde zo een goede uitgangspositie voor de return, 25-25.

In het tweede bedrijf moest VZV een achterstand van vijf doelpunten goed maken. ‘In de eerste helft begonnen wij niet agressief genoeg en hielden wij ons in de dekking niet aan de afspraken’, zei Jane Kramer na afloop. Dalfsen kon hier gemakkelijk van profiteren en zo een 15-10 voorsprong opbouwen.

Het keerpunt kwam in de kleedkamer. ‘In de rust is er bij een ieder van ons een knop omgegaan waardoor wij agressief werden in de dekking. Door deze agressiviteit in de dekking konden wij door snelle tegenaanvallen en zeven tegen zes te spelen terug in de wedstrijd komen’, vervolgde Kramer. Drie seconden voor tijd kreeg VZV nog een laatste vrij bal, welke op de paal eindigde.

Met het 25-25 gelijkspel heeft VZV een goede uitgangspositie richting de return. ‘Met het goede gevoel dat wij van de tweede helft over hebben gehouden hebben wij laten zien dat wij tegenstand hebben geboden aan Dalfsen. Samen met het thuisvoordeel zit er wellicht een overwinning in.’