REGIO – In de Eerste Divisie boekte ZAP op bezoek bij het hoger staande Aalsmeer een knappe zege. Een divisie lager ging Geel Zwart na een matige start onderuit. Hoofdklasser JuRo Unirek/VZV 2 werkte aan het doelsaldo.

Aalsmeer – ZAP 22-28
Op bezoek bij het hoger geklasseerde Aalsmeer boekte ZAP een knappe zege. ‘We hebben een fantastische prestatie geleverd’, zei een zeer tevreden Arthur Langedijk. ‘We hadden hen geanalyseerd en dekking stond goed. Tessa Oele stond goed te keepen.’ Anders dan anders in de voorbereiding was dat de donderdag training niet doorging. ‘Er waren speelsters met pijntjes. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, we waren allemaal gemotiveerd en gedreven. Als wij het niveau halen van tweede helft tegen Kwiek halen dan kunnen we tegen iedereen uit de Eerste Divisie winnen.’

Tegen Aalsmeer werd dat niveau gehaald. Vanuit een solide dekking speelde de Breezanders tegen Aalsmeer op tempo. ‘Dat bleven we na rust doen en toen ging bij hun het lampje uit’, vervolgde de oefenmeester. In Aalsmeer was Langedijk tevreden over zijn ploeg. Andere speelsters speelden erg goed. Jaimy van Nuland, Demi Glasbergen en Fleur Reek maakten indruk. ‘We hebben brede selectie. Andere speelsters die normaal niet veel minuten maken hebben goed gespeeld.’

Bornerbroek – Geel Zwart 30-25
‘Het ging niet zo geweldig. De start was niet goed genoeg’, zei John Zeeuw na afloop. Op bezoek bij Bornerbroek ging Geel Zwart met 30-25 onderuit. Via 3-1, 6-2, 11-5, 13-7 keek de ploeg uit ‘t Zand halverwege tegen een 17-13 achterstand aan. ‘Aan het einde van eerste helft was er iets meer controle verdedigend. Na rust stonden we in ondertal, maar dit leverde wel een eerste doelpunt op. Hierna was de controle te wisselvallig.’

‘Vandaag waren er momenten van hoge pieken maar ook diepe dalen’, vervolgde de coach. Bij een 26-23 stand had de coach nog enige hoop. Geel Zwart gaf erg veel energie en kroop dichterbij, maar de achterstand was te groot om het gat echt te dichten. ‘We hebben vandaag een les gehad in constant presteren en teambeleving.’

Doordat koploper De Tukkers ook verloor blijft het verschil met de koploper twee punten. Komende woensdag speelt Geel Zwart in het bekertoernooi tegen VZV 2.

JuRo Unirek/VZV (2) – KSV 38-12
Het tweede damesteam van VZV blijven hun wedstrijden winnen. Zo ook van KSV. In een wedstrijd waarin de thuisploeg op alle fronten beter was pakte de ploeg de volle buit . ‘Wij startte goed en geconcentreerd wat al direct voor een 6-1 voorsprong zorgde’, aldus Ard de Ruiter. KSV had moeite om in het begin ons tempo te volgen, maar herpakte zich aardig naar de rust toe. Halverwege ging de thuisploeg met 15-9 aan de leiding.

Via vele snelle breaks scoorde VZV er na rust lustig op los, KSV werd volledig overlopen en kon maar drie doelpunten maken. En dat terwijl de teller van VZV pas bij 23 doelpunten stopte. Ard de Ruiter: ‘Vooral na rust hebben ze laten zien dat ze het spelletje goed beheersen. Dit is een lekkere overwinning, ook met het oog op het doelsaldo wat aan het eind van deze competitie zomaar nog weleens van betekenis zou kunnen zijn.’