SOEST/ZAANDAM – Tegen Sovoco, vorig jaar nog spelend in de Tweede Divisie, boekte de damesploeg van Dinto een knappe zege. De heren hadden minder succes, tegen Compaen verloor het met 4-0.

Sovoco – Dinto dames 2-3
Dinto stond vooraf bezien voor een flinke opgave. Sovoco is vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede divisie en had al enkele aansprekende resultaten op haar conto staan. De messen waren direct geslepen en Dinto ging heel sterk uit de startblokken. Er was flink getraind op de blokkering en dat spelonderdeel maakte in de eerste set het verschil: 19-25. De Soester formatie veranderde van strijdplan en maakte het de opbouw van Dinto lastig met gevarieerde opslagen. Met 25-16 en 25-17 kwam het team op een 2-1 voorsprong in sets.

Dinto rechtte de rug en Pernilla Boersen onderscheidde zich in het achterveld. Door de verbeterde passing kon de ijzersterke Misha Nannes door spelverdeelster Amber Jongejan veelvuldig in stelling gebracht worden. Dinto dwong met 16-25 een vijfsetter af. Hierin gingen de ploeg uit Warmenhuizen prima door. Rosa Entius blokkeerde goed op de diagonaal en Cindy Pronk scoorde goed op de flanken. De plaatsballen van Sovoco werden door een goed verdedigend collectief geëlimineerd. Met 12-15 ging de winst naar Dinto.

Compaen (2) – Dinto heren 4-0
De herenploeg van Dinto heeft tegen Compaen de huid duur verkocht. In een hoogstaand duel vocht de ploeg van Nicolajev Ligthart voor elk punt en kreeg bijna de winst van de vierde set, maar uiteindelijk leed het toch een afgetekend verlies, 4-0.

Centrumspeler Sjors Dekker was uitermate te spreken over het treffen. ‘We hebben in de eerste set kansen gehad. Door drie servicefouten in de tussenfase konden we niet meekomen. Het had zijn weerslag in de volgende twee sets.’

Erik mulder was het minst gelukkig in zijn wedstrijd. ‘Vorige week hoefde ik door goed spel niet gewisseld te worden. Vandaag had ik vanaf de eerste wel aan de kant gekund.’ Door de geringe bezetting was Mulder gedwongen te blijven staan. In de vierde set kregen de volleyballers uit Warmenhuizen bijna loon naar werken. Goede services van Van der Berg en maar liefst zes punten van Emiel Tesselaar gekoppeld aan de uitstekende spelverdeling van Nicolajev Ligthart zorgden bijna voor het verdiende punt. Compaen kon vervolgens de wedstrijd uitserveren met een ace.