REGIO – In de vierde klasse B heeft Con Zelo met 4-0 weten te winnen van VV Bergen. Op eigen veld boekte Winkel een 2-1 zege op Geel Zwart’30.

JVC – VIOS W 5-0
In Julianadorp leed VIOS W een 5-0 nederlaag tegen JVC waardoor er na twee opeenvolgende overwinningen weer een verliespartij was. Halverwege keek de ploeg uit Warmenhuizen al tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft incasseerde het nog twee tegentreffers. “Zij waren een stuk beter vandaag, toonden meer inzet vandaag en hadden het betere spel”, zei Maarten Blankendaal na afloop. “Wij werden fysiek afgetroefd en konden voetballend geen vuist maken.”

Door de ruime nederlaag tegen de directe concurrent zakt VIOS W naar de twaalfde plaats. Met twee wedstrijden minder gespeeld bedraagt de achterstand op de veilige elfde plaats een punt.

Hollandia T – Kleine Sluis 1-2
Op eigen veld verloor Hollandia T met 1-2 van titelkandidaat Kleine Sluis. “Het ging redelijk gelijk op met kansen over en weer”, zei Danny Burger na afloop. “In de tweede helft waren zij beter en wonnen meer duels.” vervolgde de aanvoerder van de thuisploeg.

Toch wist de ploeg uit Tuitjenhorn via Thomas Driesse op voorsprong te komen. Dankzij een rake vrije trap van Mark Geerlings en Geert Weel boog de ploeg uit Anna Paulowna de score om en pakte zo de volle buit. “Gezien de wedstrijd was het wel terecht, maar we hadden het niet makkelijk”, zei Kleine Sluis coach Remy Zoer. “Na een afgekeurd doelpunt van hen kregen we de overhand. Daarvoor waren zij de betere.”

Dirkshorn – DWOW 1-2
Tegen subtopper DWOW incasseerde Dirkshorn een 1-2 nederlaag. Nadat Mitch Houtkooper en Bob Houtkooper de stand op 0-2 hadden gebracht zorgde een eigen doelpunt van de bezoekers voor de aansluitingstreffer. “Qua spel en balbezit was het terecht” zei coach Jeffrey Androg na afloop. “Maar mijn spelers hebben naar vermogen gevoetbald en hard gewerkt.”

Doordat de gelijkmaker uitbleef liep Dirkshorn tegen haar achtste nederlaag van het seizoen aan. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de ploeg terug te vinden op de achtste plaats.

Succes – Vesdo 5-0
Hekkensluiter Vesdo heeft op bezoek bij Succes geen punten weten te behalen. De ploeg van coach Michel van der Wardt verloor met 5-0 van de ploeg die in de competitie op de tweede plaats staat.

Nadat de ploeg uit Schagerbrug halverwege tegen een 1-0 achterstand aankeek incasseerde de ploeg na rust vier tegendoelpunten.

Winkel – Geel Zwart’30 2-1
Winkel, koploper in de vierde klasse A, boekte tegen Geel Zwart’30 een nipte 2-1 overwinning. “Het was een moeizame eerste helft van beide kanten. Mijn spelers hebben veel te veel aandacht geschonken aan de leidsman en tekort aan het eigen spel”, zei Martijn Gootjes na afloop. “In de tweede helft waren we beter bij de les. Een groot compliment aan het team dat ondanks een totaal overbodige rode kaart (twee keer geel) met tien man toch op zoek ging naar de overwinning. Net op tijd hebben ze het besef weten te vinden dat het teambelang boven alles staat.” vervolgde de coach van Winkel. Nadat Jeffrey Bijvoet de score had geopend wist Tijs Dekker de 1-1 te maken. Via Robbie Schouten ging de zege alsnog naar de thuisploeg.

“We hadden Winkel echt pijn kunnen doen tegen tien man maar we hebben het nagelaten. In de tweede helft durfde we meer diep te spelen en maakten we terecht de 1-1”, aldus Geel Zwart’30 coach Marco Kuut. “In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Winkel onterecht nog een corner en deze werd benut. Dat was zuur voor de spelers en toeschouwers van Geel Zwart.”

Nieuwe Niedorp – Victoria O 1-5
Via Gijs Borst kwam Nieuwe Niedorp op een 1-0 voorsprong tegen Victoria O. Die kon echter niet worden vastgehouden. Voor rust hadden de bezoekers uit Obdam de score omgedraaid, en na rust werd het verschil groter.

Uiteindelijk liep Nieuwe Niedorp tegen een 1-5 nederlaag op. Hierdoor zakt het naar de tiende plaats, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Con Zelo – VV Bergen 4-0
“Een terechte overwinning. We heerste, waren fel en zeer effectief in het eerste kwartier.” zei Mark Pauli na afloop. Binnen vijftien minuten gingen de Waarlanders al met 2-0 aan de leiding tegen VV Bergen. De doelpunten kwamen van Niels Leegwater en Pieter de Graaf.

“Daarna hadden John Doodeman, Niels leegwater en Pieter de Graaf de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. In de veertigste minuut ontsnapte we door een bal van de lijn te halen”, vervolgde de oefenmeester. Via invaller Brian de Reus werd de voorsprong vergroot naar 4-0. “De mogelijkheden om een grotere score neer te zetten stapelde zich op, maar het bleef 4-0.”

SV Koedijk – VZV 8-1
Bij titelkandidaat SV Koedijk ging VZV hard onderuit. Toch werd de ploeg uit ‘t Veld niet weggespeeld. “Ik heb ook wel een heel goed VZV gezien. Je weet dat SV Koedijk een prima ploeg heeft en daarin had ik ook niet de illusie dat we zouden winnen”, aldus Duncan Muskiet. “In de eerste helft ging het vrij aardig maar we maakten twee fouten. We hielpen ze in het zadel.”

Na de 4-0 knakte er iets bij VZV, al werd het via Jim Kramer nog wel 4-1. “Daarna zie je dat Koedijk klasse heeft en maken ze makkelijk de 5 en 6-1.”