REGIO Vele duels in de regio Schagen werden afgelast. Toch mochten er drie ploegen in actie komen. Kleine Sluis zal hier erg gelukkig mee zijn, want de ploeg won afgetekend met 7-1 van Egmondia. In diezelfde klasse slaagde Hollandia T erin om JVC met een nederlaag naar huis te sturen.

Kleine Sluis – Egmondia 7-1
“Zeker duidelijk eenrichtingsverkeer vandaag” erkende Mitchell Jansen na afloop. “Het was eigenlijk nooit een wedstrijd”. Voor rust wisten Jeroen Woutering en Joost Borst al een comfortabele 2-0 voorsprong op te bouwen. In het tweede bedrijf liep Kleine Sluis verder uit tegen Egmondia. “We speelden veelal op hun helft”.

Via Mitchell Jansen, Joost Borst, Jord van der Pol, Billy-Ray Zwart en Melvin Damsma liep Kleine Sluis uit naar een monsterzege. Een tegendoelpunt van Egmondia was enkel voor de statistieken. Jansen: “Goed dat we veel doelpunten hebben gemaakt, het konden er zelfs meer zijn gezien de kansen”.

Hollandia T – JVC 2-0
Hollandia T heeft in de thuiswedstrijd tegen JVC een knap resultaat behaald, het won immers met 2-0. “Een terechte overwinning” vond Ronald de Rooij, de coach die eerder deze week zijn contract verlengde.

Hollandia T wist net zoals enkele weken terug tegen Vrone een corner rechtstreeks in het doel te laten belanden. Koen Hollenberg was de maker van het fraaie doelpunt. Een prachtig uitgevoerde vrije trap werd door Rory Burger binnen gekopt, wat de 2-0 opleverde. “De tweede helft hebben we niets weggegeven” kon de Rooij tevreden vaststellen.

De ploeg uit Tuitjenhorn eindigde de wedstrijd tegen JVC met tien man, doordat Thomas Driesse rood kreeg. “Het was moeilijk te zien. De arbiter stond ook op zestig meter, maar Thomas kwam wel wat onbesuisd in zei de scheidsrechter” vertelde de Rooij.

Con Zelo – de Rijp 0-2
In eigen huis heeft Con Zelo een nederlaag geleden. De Rijp bleek met 0-2 te sterk, waardoor de Waarlanders op de achtste plaats blijven steken. De bezoekers klimmen over SV Koedijk heen naar de koppositie.

Voor beiden ploegen is de winterstop aangebroken. De Waarlanders hervatten de competitie op 4 februari, als Victoria O op bezoek komt.

De volgende duels werden afgelast:
DTS – ZAP
VIOS W – SV Vrone
Nieuwe Niedorp – VV Bergen
Winkel – SRC
Dirkshorn – Succes