OUDKARSPEL In een gelijkwaardig duel heeft Kleine Sluis een 2-0 nederlaag moeten slikken. De gelijke stand op de ranglijst was duidelijk terug te zien op het veld, maar toch vertrok de ploeg van coach Remy Zoer zonder punten het complex in Oudkarspel.

Het duel kon gezien de stand worden gezien als een ‘topper’. Beiden ploegen verzamelde tot aan de onderlinge ontmoeting twaalf punten door vier van de zes competitieduels te winnen. De wedstrijd verliep zoals de stand deed vermoeden, gelijkwaardig. “Als je naar het spel kijkt is het gewoon een gelijkwaardig duel” sprak coach Remy Zoer na afloop. “DTS is een ploeg die bovenin meedraait. Zij gaan heel effectief met de kansen om. Wij doen het wat dat betreft gewoon minder in deze wedstrijd”.

Voor de ploeg uit Anna Paulowna kreeg Melvin Damsma bij een 0-0 stand een grote mogelijkheid, maar vond de doelman van de thuisploeg op zijn pad. De daaropvolgende corner werd door DTS uitstekend omgezet in een counter. Waar de bal normaliter razendsnel naar voren wordt getrapt, besloot middenvelder Emran Baraikzai met het nodige risico uit te verdedigen. Op de penaltystip nam hij de bal aan om vervolgens open te draaien en Frank Commissaris aan te spelen. Vier balbehandelingen later kopte aanvaller Jordi Bitter de bal via de binnenkant van de paal fraai binnen. Naast de grote mogelijkheid die Damsma gekeerd zag worden, kreeg Kleine Sluis vijf minuten voor rust wederom een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Een vrije trap werd in de muur met de hand geraakt wat voor scheidsrechter de Groot, die met name voor rust uitstekend floot, reden was om de bal op de stip te leggen. Gregor Rezelman schoot echter hoog over, waardoor Kleine Sluis met een 1-0 achterstand de kleedkamers kon opzoeken.

Ook na rust kon er geen bovenliggende partij worden benoemd. Wel kwam DTS via Jordi Bitter opnieuw gevaarlijk voor het doel, maar doelman Bart Weel hield zich knap staande en plukte de bal weg voor dat de aanvaller kon uithalen. Niet veel later kopte hij richting van Lieshout, die op doel kopte, maar opnieuw was Weel een sta-in-de-weg. Niet veel later wist Kleine Sluis gevaarlijk voor het doel te komen, maar Johran de Bock kon niet tot scoren komen. Negen minuten voor tijd kwamen de gastheren opnieuw gevaarlijk voor het doel, wat leidde tot de bevrijdende 2-0. Nadat van Lieshout een pass keurig aannam, snelde de buitenspeler naar binnen om vervolgens raak te schieten.

Na afloop stonden DTS coach Jan Kramer en Remy Zoer van Kleine Sluis eensgezind tegenover elkaar. Als het duel in een gelijkspel was geëindigd, hadden er weinig mensen geklaagd, aangezien er geen ploeg was die duidelijk de overhand had. Toch moest de ploeg van Zoer zonder punten terug richting Anna Paulowna, “Ik kan mijn ploeg niets verwijten. Ze hebben er voor geknokt. De komende twee weken zijn we vrij. We hebben nog wel een oefenwedstrijd tussendoor maar je moet ervoor waken dat je niet uit je ritme komt” vertelt Zoer. Want aan dat ritme mankeert bij Kleine Sluis, dat de vier wedstrijd hiervoor won, vrij weinig.

DTS: Veldboer. Mammen, Stammes, Rispens, Klanderman. Feller, Barakzai, Bruin. Commissaris (Wouters/71), Bitter, van Lieshout.

Kleine Sluis: Groot. B.Weel (Zwart/74), C.Geerlings, de Bock. Borst, Jansen, Damsma, vd Pol (G,Weel/62), M. Geerlings (van Gelder/78). Woutering, Rezelman.