REGIO – In Wognum moest ZAP genoegen nemen met een punt. De tweedeklasser speelde op bezoek bij Spartanen gelijk. In de Derde Klasse won Kleine Sluis met 2-0 van Winkel.

Spartanen – ZAP 2-2
ZAP, dat sterk begon tegen Spartanen, kwam binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Het was Robin Schouwvlieger die de score opende. ‘Daarna speelden we niet ons eigen spel en gingen mee in het spel van Spartanen’, zei Nick Broersen na afloop. Via Davey Stam kwam de gastheer op gelijke hoogte.

Na rust nam Spartanen door een doelpunt van Timo Bedorf de leiding. ‘In de tweede helft ging het een stuk beter na het inbrengen van Job Langelaan’, vervolgde Broersen. Twan Groot zorgde voor de 2-2. ‘Al met al was het een redelijk duel.’

Kleine Sluis – Winkel 2-0
In eigen huis revancheerde Kleine Sluis zich na de 6-1 nederlaag die het vorige week leed bij Westfriezen. ‘Gelukkig dat het een incident is geweest. Vandaag hebben we honderd procent gevochten en dat is belangrijk’, zei Remy Zoer. Uit een corner was het Bart Weel die de score na een half uur opende. In de tweede helft bracht Jeroen Woutering de stand op 2-0. ‘Kleine Sluis was de gelukkigste vanmiddag. Het had zomaar 1-1 kunnen staan na een uur. Als ik de balans op maak dan concludeer ik dat zij net iets meer overgave en gif in het spel legde dan wij’, aldus Martijn Gootjes. ‘Al met al heb zij de wedstrijd net iets beter aangevoeld en verdiend gewonnen.’

Het zijn woorden waar Zoer zich in kan vinden. ‘We hebben niet verkeerd gespeeld, maar we waren niet klassen beter dan Winkel. Het was ook spannend.’