MONNICKENDAM – Op bezoek bij Monnickendam is Kleine Sluis er niet in geslaagd om het bekeravontuur een vervolg te geven. Tegen de zaterdagclub verloor de ploeg van coach Remy Zoer met 4-3. “Met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.”

Kleine Sluis vertrok met het nodige vertrouwen richting Monnickendam. De ploeg won de afgelopen drie wedstrijden en staat er in de competitie goed voor. “Twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar, wij hebben het grootste deel van de wedstrijd gedomineerd” blikt Remy Zoer terug. De coach zag wel een klasse verschil tussen zijn ploeg en de tweedeklasser, “Dit zag je niet zozeer in het spel, meer in het vernuft bij bijvoorbeeld vrije trappen en de spelsnelheid.

Jammer we dat we hem verloren hebben.” Het bekeravontuur van Kleine Sluis zit er dus op, maar de ploeg gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. “Er zat een hoop strijd in, en met name de tweede treffer was schitterend. Over vier,vijf schijven en één keer raken. Dat was smullen.” vertelt Zoer.

De coach zag een spannend einde van de wedstrijd. “Door de 4-3 twintig minuten voor tijd werd het nog spannend, en kregen we nog kansen op de 4-4. We kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Ik zie bekerwedstrijden niet als oefenwedstrijden, maar wedstrijden waarin je verder kan komen. Dat is leuker, je komt goede en onbekende tegenstanders tegen”.

De manier waarop Kleine Sluis speelde geeft vertrouwen bij Zoer en zijn ploeg, “de strijd die we leverde, daar kunnen we op voortborduren. Dit biedt perspectief voor de komende tijd. Kleine Sluis is op de goede weg”