REGIO Afgelopen zondag heeft VESDO de eerste punten van dit seizoen behaald. Een klasse hoger veroverde Kleine Sluis de koppositie. De ploeg profiteerde van het puntverlies van ZAP.

Vitesse’22 – ZAP 1-1
In Castricum kwam ZAP niet verder dan 1-1. ,,Uiteindelijk een terechte puntendeling” vond Sem Wokke. ,,In de eerste helft kregen wij de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar ook zij kregen die kans” zag de oefenmeester. De Castricummers wonnen meer duels in de eerste helft tegen een stroef ZAP die duidelijk de geschorste Robin Schouwvlieger miste.

In de tweede helft zag Wokke een beter en meer gedreven ZAP, dat door een mooie loopactie van Marvin la Croes op voorsprong kwam. ,,We konden er niet lang van genieten” baalde de coach. Via een snelle aanval kwam Vitesse’22 immers op gelijke hoogte. ,,Alhoewel daar een overtreding op Jild Wardenaar aan vooraf ging welke helaas niet werd bestraft”.

Tien minuten voor tijd was het invaller Joost de Vries die een vrije trap uitstekend in schoot. De doelman van de Castricummers redde echter met een fantastische reflex. ,,Ook zij kregen nog een goede mogelijkheid maar Mats Dekker was paraat”.

Kleine Sluis – FC den Helder 2-0
In Anna Paulowna behaalde Kleine Sluis een 2-0 overwinning op FC den Helder. Via twee doelpunten van Jeroen Woutering werd de achtste zege van het seizoen geboekt.

Doordat de nummers twee tot en met vijf allen niet wisten te winnen, klimt Kleine Sluis naar de eerste plaats. De voorsprong op de nummer twee ZAP bedraagt momenteel één punt.

Succes – Geel Zwart’30 3-3
In Hippolytushoef heeft Geel Zwart’30 met 3-3 gelijkgespeeld bij Succes. ,,We kwamen goed uit de startblokken met twee doelpunten” vertelde Marco Kuut. De doelpunten werden gemaakt door Lex Tas en Mattijs Bleijendaal. ,,We hadden dit uit kunnen bouwen via een penalty” vervolgt de coach. Die werd echter gemist door Bleijendaal.

Nadat de ploeg wederom een kans mistte, sloeg Succes toe. ,,Door te frivool spel aan onze zijde maakte zij binnen vijf minuten drie doelpunten”. Via Joeri van Klink eindigde het duel uiteindelijk in 3-3. Kuut: ,,Een terechte uitslag. Het breekpunt in deze wedstrijd was de gemiste strafschop”.

FLEVO – SRC 1-5
Op bezoek bij FLEVO heeft SRC uit Schagen een ruime overwinning behaald. Halverwege zag het er echter niet naar uit dat het duel in 1-5 zou eindigen. Beiden ploegen zochten de kleedkamer immers op met een 1-0 tussenstand. Via Mats Vrenegoor werd de score voor rust geopend. ,,We stonden verdiend achter” zei Ron Weinbrecher.

In het tweede bedrijf wist de ploeg van Weinbrecher de score om te buigen. Via tweemaal Robbert Fels én tweemaal Robbert-Jan Klein kwam SRC op 1-4. Via Michael Ball werd die voorsprong zelfs vergroot naar 1-5. ,,Na rust waren wij veel beter” besluit de oefenmeester.

VESDO – ZDH 6-2
De eerste overwinning voor VESDO is een feit. De ploeg uit Schagerbrug deed dit direct met de nodige overtuiging. ,Hier zijn we zeer tevreden over. Het was behoorlijk overtuigend” zei Michel van der Wardt na afloop van het met 6-2 gewonnen duel. Tegen ZDH wist Mike Krijthe driemaal te scoren, terwijl Kevin de Wit (2x) en Max Tiebie ook een aandeel hadden in de zege. ,,Wij waren gretig. We wilden het balbezit snel heroveren om vanuit daar weer te gaan aanvallen” vervolgt de oefenmeester. Nadat de zege binnen was, kon ZDH via Gijs de Graaf en Lars Boogaard nog wel terugkomen tot 6-2, maar de spanning kwam niet meer terug.

Van der Wardt: ,,Dit geeft vertrouwen. Volgende week spelen we tegen Wieringerwaard. Als we die ook winnen, dan staan we gelijk met ZDH. Dan heb je in ieder geval weer aansluiting”.

Winkel – DWOW 2-2
Winkel is afgelopen zondag tegen DWOW niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. ,,Het was een spannend duel” vond Martijn Gootjes. ,,Zij speelden iets meer verzorgd spel”.

Nadat DWOW via Lars de Vries op 0-1 kwam, wist Winkel de voorsprong te pakken. Jeroen Smit zorgde met twee treffers voor de ommekeer. ,,Hierna waren er een paar mogelijkheden op 3-1. Echter, die viel niet en in blessuretijd werd het helaas uit een scrimmage 2-2” besluit de coach.

de Koog – Dirkshorn 4-1
Dirkshorn leed afgelopen zondag een 4-1 nederlaag. ,,Binnen tien minuten kreeg Calvin Ruis zijn tweede gele kaart. Een verschrikkelijk domme actie waardoor hij het hele team dupeert” vertelt de coach. ,,Wij hadden er met z’n allen heel veel zin in”.

Tegen de Koog verloor de ploeg uiteindelijk met 4-1. ,,Ondanks het spelen met tien man heb ik nog best genoten. Ze hebben heel hard gewerkt, waren ongelukkig in de afronding en kwamen er regelmatig toch voetballend doorheen. De koog heeft qua kansen verhouding verdiend gewonnen”.

Schagen – Wieringerwaard 2-1
Tegen Wieringerwaard boekte V.V. Schagen de derde overwinning van het seizoen. ,,Wij hadden het totale overwicht gedurende bijna de hele wedstrijd” zei Gosse Bosma. ,,Wij hadden de juiste wedstrijdinstelling. De score had groter moeten zijn”.

De doelpunten werden gemaakt via Mitch Rekveld en Björn Stathi. Laatstgenoemde maakte een fraaie treffer. Bosma: ,,een magistrale omhaal”.

VZV – Nieuwe Niedorp 1-2
,,Heel cruciaal” noemde Duncan Muskiet het duel van zijn ploeg VZV tegen Nieuwe Niedorp. De wedstrijd werd met 1-2 verloren. ,,Ik vond dat wij beter voetbalden. Maar zij waren scherper en feller in de duels”.

De tegendoelpunten werden weggegeven door de ploeg uit ‘T Veld. ,,Na een domme breedtebal achterin speelden zij het goed uit. De 0-2 kwam uit balverlies. Zij speelden de bal diep over rechts. Uit een voorzet scoren zij door de bal tegendraads over keeper Sjoerd Lukas te koppen”.

Via een strafschop van Kevin Weel kwam VZV terug tot 1-2. De gelijkmaker zat er echter niet in. ,,We waren niet creatief genoeg en voetbalden niet zoals het zou moeten. Wonden likken, en weer vooruit kijken”.