ANNA PAULOWNA – Met nog iets meer dan vijf weken voor de laatste speelronde van de reguliere competitie is de titelstrijd in de derde klasse A nog zeer spannend. Vier ploegen maken nog kans op het kampioenschap. Komende zondag staan twee kanshebbers, Meervogels’31 en Kleine Sluis, tegenover elkaar.

Momenteel is FC Den Helder de lijstaanvoerder van de derde klasse A, maar de Helderse ploeg heeft meer wedstrijden gespeeld dan de drie concurrenten. Zo heeft ZAP twee duels minder gespeeld. Meervogels’31 en Kleine Sluis zelfs drie. Die laatste twee ploegen staan zowel komend weekend als de zondag daarna tegenover elkaar. De kans dat één van deze teams dan is uitgeschakeld in de race is groot.

Kleine Sluis kan in acht dagen dus hele goede zaken doen. “Ik zie het gewoon als twee competitieduels tegen een directe concurrent, waarbij twee keer winst een stap dichter bij een prijs zal kunnen zijn”, aldus Remy Zoer. De coach pakte in de laatste drie duels met zijn ploeg vijf punten. “Als ik terug kijk naar de laatste drie wedstrijden, denk ik dat het wel terechte uitslagen waren, waarbij met name de tweede helft tegen Hollandia T het qua voetbal niveau van ons prima was.”

Kleine verschillen
Voorspellingen zijn altijd lastig, maar de derde klasse is wat dat betreft nog moeilijk. “In deze klasse zijn de meeste ploegen aan elkaar gewaagd. Het verschil zal de vorm van de dag kunnen zijn, hoe kwalitatief breed zijn de selecties (blessures en/of schorsingen) of welke ploeg komt in de winning flow in de laatste fase.” zegt coach Zoer. “Het zal gaan om de bovenste zes waarbij de bovenste vier een klein gaatje hebben geslagen.”