OUDKARSPEL – In de derde klasse A is Kleine Sluis bezig aan een sterke periode. De ploeg van coach Remy Zoer wist na twee nederlagen de laatste vier wedstrijden te winnen. Komende zondag hoopt de ploeg daar een vijfde aan toe te voegen, als het op bezoek gaat bij DTS.

In de afgelopen drie seizoenen behaalde Kleine Sluis twee keer de nacompetitie. De ploeg uit Anna Paulowna is dan ook een ploeg om rekening mee te houden. Toch begon de ploeg met twee nederlagen niet zoals gehoopt in de competitie. “Al keek je naar de voorbereiding dan verwachtte wij geen opstartproblemen. De bekerwedstrijden werden gewonnen en we vertoonde goed spel. Echter waren deze wedstrijden tegen teams uit een lagere klasse, wellicht is dat een reden dat we niet goed zijn gestart” vertelt aanvoerder Mitchell Jansen. “Ik denk dat we tegen Den Helder weer even zijn wakker geschud qua niveau, zij waren gewoon beter dan ons. Er moest een tandje bij. Vervolgens kwamen we tegen Hollandia T onze afspraken niet na en dan loop je het ook op”.

Na de twee nederlagen pakte de ploeg uit Anna Paulowna de draad weer op, en wist achtereenvolgens VIOS W, Limmen, Vitesse’22 en Zeevogels aan de zegekar te binden. “We komen weer in ons vertrouwde goede spel. Het team is fit. Het snel spelen, een mannetje extra creëren op het middenveld en de jongens met snelheid voorin weg kunnen sturen” aldus Jansen, die desondanks kritisch blijft. “Ons spel kan nog altijd wel beter, de eindpass is niet altijd goed en we missen nog teveel kansen. Zo ook afgelopen zondag, we hadden nog drie goals moeten maken”.

Dat Jansen ondanks de vier opeenvolgende competitie overwinningen kritisch blijft, is een teken dat de ploeg meer wil. Meestrijden om promotie is daarin ook geen ondenkbaar scenario. “Wij kunnen zeker meestrijden om promotie en moeten dat ook willen. Onze selectie is grotendeels intact gebleven en we hebben er een paar goede spelers bij gekregen. Dit zorgt voor een sterke bank, invallers waarvan je niet verzwakt. Spelers die op de bank zitten die normaliter in de basis staan. Dat heb je echt nodig om mee te kunnen strijden voor promotie” vindt Jansen.

Nieuwe competitie
In de strijd om promotie, die Kleine Sluis dus absoluut wil aangaan, wacht de nodige concurrentie. “Onze concurrenten zijn zeker ZAP en FC den Helder. Kijken nu al uit naar de wedstrijd tegen ZAP, een krachtmeting op de kermiswedstrijden na. Verder is dat lastig te zeggen, omdat wij in een vrij nieuwe competitie zitten, wat overigens erg leuk is om tegen andere teams te spelen. Wij kennen hun speelstijl niet en andersom. Ik ben daarom ook erg benieuwd hoe DTS de vierde plek gaat vertalen op het veld komende zondag, wat hun speelstijl is” vertelt de aanvoerder van de ploeg. Verwachtingen zijn daarom lastiger, “Alweer even geleden dat we tegen elkaar hebben gespeeld. Maar ik verwacht dat als wij ons niveau van de afgelopen wedstrijden halen dat we de winst moeten kunnen pakken” besluit Jansen.