REGIO – Zowel Kleine Sluis als Hollandia T deden afgelopen zondag goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel. Beide teams wisten hun inhaalduel winnend af te sluiten waardoor ze mogen blijven hopen op de periode.

Kleine Sluis – Texel’94 3-2
Voordat er naar de uitslagen van de twee concurrenten kon worden gekeken moest Kleine Sluis eerst in eigen huis afrekenen met hekkensluiter Texel’94. ‘En dat ging helemaal niet makkelijk’, zag Remy Zoer. ‘Ik moet Texel een compliment geven, ze bleven voetballen. Ze zijn jong en gedegen. Op het moment dat ze moeten toeslaan deden ze dat niet.’ Na de pauze deden de gasten dat echter wel en namen zo de leiding.

Kleine Sluis kwam via Geert Weel op gelijke hoogte, waarna het in de laatste tien minuten uitliep naar 3-1. ‘Na de 0-1 moet je wat forceren en dat hebben ze gedaan.’ Ditmaal met Joost Borst en Jeroen Woutering als doelpuntenmakers. Texel bepaalde de eindstand vervolgens op 3-2. ‘Die deden we onszelf aan. We waren niet scherp vandaag en niet bij machte om Texel pijn te doen’, vervolgde Zoer die erg te spreken was over zijn doelman. ‘Teun Groot hield ons voor rust op de been.’ Door de overwinning klimt Kleine Sluis naar de eerste plaats in de Derde Klasse A.

Hollandia T – SEW 4-1
Vier dagen na de bekerstunt tegen BOL pakte Hollandia T afgelopen zondag in eigen huis de volle buit. ‘We hebben nog steeds uitzicht op de tweede periodetitel’, besefte Danny Burger. In eigen huis bleek de ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij met 4-1 te sterk voor SEW. ‘De wind was erg van invloed. In de eerste helft hadden we tegenwind, moesten we tegenhouden en loeren op een uitbraak.’ Nadat Mitch Rekveld de gasten op voorsprong had gebracht wist Danny Burger de stand nog voor de pauze gelijk te trekken.

Na de pauze kwam Hollandia T door een doelpunt van Koen Hollenberg op voorsprong en behield deze ook. ‘Zij kwamen er na rust niet meer uit. Wij hadden toen meer moeten scoren, maar 4-1 is netjes’, vervolgde Burger. Nadat Jordy Hoorn de 3-1 maakte bepaalde Hollenberg met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-1.

De beslissing in de tweede periode zal op 31 maart vallen. Dan strijden Hollandia T en Kleine Sluis in een onderling duel om de periodetitel.