REGIO – ZAP boekte in Heiloo een 0-3 overwinning en klom zo naar de top van de Tweede Klasse. Een klasse lager boekte Kleine Sluis tegen VIOS W de eerste competitiezege. Ook Winkel en Hollandia T pakten de volle buit.

De Foresters – ZAP 0-3
Op bezoek bij De Foresters won ZAP met 0-3. ‘In de eerste helft hadden we de overhand, maar toch gaven we kleine kansjes weg.’ zei Nick Broersen na afloop. Na goed doorzetten wist Bram Dekker de score te openen. Nog voor rust had de Polderse ploeg de score verdubbeld. Ditmaal was Robin Schouwvlieger de doelpuntenmaker.

'In de tweede helft gaven we niets weg en kregen we veel ruimte op het middenveld waardoor we er makkelijk uit kwamen.’ vervolgde Broersen. Na goed voorbereidend werk van Jild Wardenaar gaf Freek Vrenegoor de bal af op Dekker die de 0-3 maakte.

Kleine Sluis – VIOS W 3-2
In eigen huis won Klein Sluis met 3-2 van VIOS W. Door een vrije trap en twee corners nam Kleine Sluis een 3-0 voorsprong. Na een communicatiefout bij de ploeg uit Anna Paulowna schoten de gasten via Igor Popovic knap raak. Via Ted Ooijevaar werd het nog 3-2. ‘We hielden in de tweede helft lang stand. T oen de 3-2 viel werd het nog even spannend.’ zei Michel Jansen.

Het betekende de eerste nederlaag voor VIOS W. ‘We hebben het in twintig minuten tijd weggegeven. Aan het einde van de eerste helft en de tweede helft waren wij de bovenliggende partij’, aldus Maarten Blankendaal. De ploeg uit Warmenhuizen raakte ook nog enkele keren het houtwerk. ‘Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest.’

Hauwert’65 – Winkel 0-5
Winkel leverde een uitstekende prestatie door Hauwert’65 met 0-5 te verslaan. ‘Ik ben erg blij met het feit dat zij hebben ingezien dat er iets anders wordt gevraagd dan wat we tot dusver hebben laten zien.’ zei Martijn Gootjes na afloop. ‘Ik heb weer een team aan het werk gezien en dat blijft altijd de basis voor prestaties. Complimenten.’

In het eerste bedrijf opende Rick Fijnheer de score. De voorsprong werd na rust vergroot. Nadat Jeroen Smit de score had verdubbeld zorgden Rick Fijnheer, Bob La Croix en opnieuw Fijnheer voor de 0-5 eindzege.

Hollandia T – Texel’94 3-0
In eigen huis boekte Hollandia T een 3-0 zege tegen Texel’94. Na een kwartier ging de ploeg uit Tuitjenhorn al met 2-0 aan de leiding. Nadat Rory Burger de score had geopend zorgde Koen Hollenberg met een rake penalty voor de tweede treffer. Tien minuten voor tijd bracht Hollenberg de stand op 3-0. Ronald de Rooij: ‘We werden na de 2-0 gemakzuchtig waardoor we een paar kansen weg gaven. In het laatste kwartier pakten we het weer beter op en creëerden we diverse kansen.’